Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναγορεύτηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ο καταξιωμένος ζωγράφος και πνευμονολόγος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος πραγματοποιεί και ατομική έκθεση στην γκαλερί Γκλόρια.

Η αναγόρευση έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του UNIC.

Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρουσίες του καλλιτεχνικού κινήματος Pop Art στην Ελλάδα, με τις δημιουργίες του να κοσμούν διάσημα ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές. Έχει τιμηθεί για το έργο του από την Ιταλική Ακαδημία Καλών Τεχνών και έχει λάβει ενθουσιώδεις κριτικές από διακεκριμένους Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιστορικούς τέχνης.

Παράλληλα, είναι μία εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της πνευμονολογίας, με το έργο και την ερευνητική συμβολή του να έχουν αναγνωριστεί από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία.

Όπως ανέφεραν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Φίλιππος Πουγιούτας και ο Κοσμήτορας της Σχολής, Κλήμης Μαστορίδης «ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος βραβεύεται για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στους τομείς των εικαστικών και της ιατρικής. Το πρωτοποριακό έργο του, υπόδειγμα δημιουργικής δυναμικής, είναι το αποτέλεσμα της διεπιστημονικής προσέγγισης και της σύγκλισης της επιστήμης και της τέχνης. Απονέμοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Σχολής, αναγνωρίζουμε και επαινούμε τον Καθηγητή Σπυρόπουλο για την αφοσίωσή του στην προώθηση της καλλιτεχνικής σκέψης, πρακτικής και εκπαίδευσης καθώς και για τη συμβολή του στην κατανόηση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης εμπειρίας».

Με την ευκαιρία της αναγόρευσης του Κ. Σπυρόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Λευκωσία έκθεση μερικών από τα σημαντικότερα, πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη με τίτλο «Η πληρότητα του κενού χώρου». Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Γκαλερί Γκλόρια την Κυριακή 2 Ιουλίου, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Ιουλίου.