Το Κυπριακό γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (World Architecture Festival WAF) 2023, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κυπριακό αρχιτεκτονικό γραφείο συναγωνίζεται με τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία παγκοσμίως όπως οι Zaha Hadid Architects, BIG, Grimshaw, UNStudio, MAD Architects και Foster + Partners.

Το World Architecture Festival επέλεξε το κυπριακό έργο «Resort AIR» ως φιναλίστ στην κατηγορία «Future Projects», μια κατηγορία που γιορτάζει τα πιο εμπνευσμένα μελλοντικά αρχιτεκτονικά έργα.

Οι διευθυντές Έλενα Κ. Τσολάκη & Κασσάνδρα K. Τσολάκη θα παρουσιάσουν την πρότασή τους ζωντανά στη Σιγκαπούρη, ενώπιον κορυφαίων συνέδρων του φεστιβάλ και διεθνών καταξιωμένων κριτών, αποτελούμενων από καταξιωμένους αρχιτέκτονες, ειδικούς του κλάδου και τους συναδέλφους τους στο πρόγραμμα βραβείων του φεστιβάλ, στο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη από 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Στη 16η χρονιά του, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εκδήλωση βραβείων στον κόσμο, αφιερωμένη στον εορτασμό της αρχιτεκτονικής αριστείας και στην ανταλλαγή των πιο εμπνευσμένων αρχιτεκτονικών ιδεών από όλο τον κόσμο.

Το έργο «Resort Air», καθιερώνει το βουνό ως αναπόσπαστο μέρος αυτού του ξενοδοχείου 150 δωματίων, επιτρέποντάς το να διασχίζει τους όγκους του.

Η πισίνα στο Resort AIR.

Ο σχεδιασμός του Kyriakos Tsolakis Architects σκοπεύει να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του και στοχεύει να είναι η πρώτη κατασκευή κτιρίου από μαζική ξυλεία στο νησί.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Ν. Τσολάκη, σήμερα διευθύνεται από τα τρία του παιδιά αρχιτέκτονες Έλενα, Νικόδημο και Κασσάνδρα Τσολάκη. Μερικά από τα τρέχοντα έργα τους περιλαμβάνουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Κύπρου (Troodos Observatory), Γαστρονομικό Κέντρο – Σχολή Μαγειρικής, μια Νέα Γειτονιά οκτώ κτιρίων στη Λευκωσία, Φοιτητικές Εστίες 300 Στούντιο, καθώς και γραφεία στο κεντρικό Λονδίνο.

Τα αδέρφια Έλενα, Κασσάνδρα και Νικόδημος Κ. Τσολάκης.
  • Γραφείο: KYRIAKOS TSOLAKIS ARCHITECTS
  • Έργο: Resort AIR
  • Κατηγορία: WAF Future Project: Leisure Led Development
  • Συνεργάτες: Έλενα Κ. Τσολάκη, Νικόδημος Κ. Τσολάκης, Κασσάνδρα Κ. Τσολάκη