Το νέο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «INTROVERT» κυκλοφόρησε η Κύπρια μουσικός Χριστίνα Γεωργίου πριν από μερικές μέρες, από την Blunatic Records.

Αυτό που κάνει τον νέο της δίσκο διαφορετικό από τους προηγούμενους, είναι ότι δεν πρόκειται για μουσική που προέκυψε από ανάθεση, αλλά για ένα προσωπικό άλμπουμ με έντεκα τραγούδια σε στίχο, μουσική, παραγωγή κι ερμηνεία της ίδιας. Τραγούδια που γράφτηκαν πριν ακόμη ξεκινήσει την καριέρα της, χωρίς όμως να της δοθεί η ευκαιρία να τα ηχογραφήσει, αφού προέκυπταν συνεχώς αναθέσεις, που είχαν πάντα προτεραιότητα.

Πρόκειται για ελληνικά κι αγγλικά τραγούδια με στοιχεία electro κι επιρροές που κινούνται μεταξύ alternative, rock, jazz και pop, καθώς επίσης ένα ντουέτο κι ένα low bap κομμάτι ερμηνευμένο από τον Γιώργο Μηλιώτη. Η συμμετοχή του ηθοποιού στο άλμπουμ έχει ξεχωριστή σημασία για τη Χριστίνα, αφού γνωρίστηκαν το 2007 στα γυρίσματα της ταινίας «Στυξ», για τη μουσική της οποίας απονεμήθηκε στη Χριστίνα το Βραβείο Καλύτερου Soundtrack στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονακό το 2008, σηματοδοτώντας την έναρξη της διεθνούς της καριέρας στο χώρο του κινηματογράφου.

Σε ύφος ως επί το πλείστον εσωστρεφές, όπως άλλωστε φανερώνει κι ο τίτλος, τα τραγούδια καταπιάνονται με την ανθρώπινη κατάσταση στην κοινωνία του σήμερα, άλλοτε αισθαντικά, άλλοτε με συμβολισμό κι άλλοτε με σαφείς αναφορές και διαπιστώσεις.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Χριστίνα Γεωργίου έχει χτίσει διεθνή καριέρα ως συνθέτρια για κινηματογράφο, θέατρο, χορό και τηλεόραση, μετά τις μουσικές της σπουδές στο Λονδίνο (BMus, ΜΑ, PhD), με εκατοντάδες projects στο ενεργητικό της και κυκλοφορίες αρκετών soundtrack albums, compilations, αλλά και singles ερμηνευμένων από καλλιτέχνες όπως η Όλγα Βενετσιάνου, η Μαριάννα Πιερέττη, ο Γιώργος Μηλιώτης, ο Παύλος Γρηγοράς, η Μαρίνα Αγγέλου, οι Ordinary Victim κ.ά.

Σε μια ανάπαυλα, λοιπόν, μεταξύ αναθέσεων, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την παραγωγή του νέου της προσωπικού άλμπουμ, το οποίο διατίθεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: