Το Αρχείο Κυπριακής Μουσικής διοργανώνει μια σειρά δώδεκα διαδραστικών εργαστηρίων γύρω από βασικά θέματα της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, με την εθνομουσικολόγο Νικολέττα Δημητρίου.

Τα εργαστήρια παίρνουν τη μορφή ενός πανεπιστημιακού μαθήματος «101» – δηλαδή μιας εισαγωγής σε ένα συγκεκριμένο θέμα – και προσφέρονται ως πακέτο δώδεκα συναντήσεων ή και μεμονωμένα. Σε όσους/ες επιλέξουν να παρακολουθήσουν και τα δώδεκα εργαστήρια θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η γνώση μουσικής δεν είναι απαραίτητη, ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με την εθνομουσικολόγο Νικολέττα Δημητρίου.

«Τι είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε «κυπριακή παραδοσιακή μουσική»; Ποια είναι τα βασικά μουσικοποιητικά είδη της; Πώς λειτουργεί ο δεκαπεντασύλλαβος, τα δίστιχα και τα τσιαττιστά; Τι είναι οι φωνές της κυπριακής μουσικής; Πότε καταγράφηκε η κυπριακή μουσική και από ποιους;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στα εργαστήρια.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μουσικούς, τραγουδιστές, ποιητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με θέματα παραδοσιακής μουσικής, λαϊκής ποίησης, λαογραφίας ή εθνογραφίας. Απευθύνονται όμως και σε άτομα χωρίς πρότερη γνώση του αντικειμένου, που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Η γνώση μουσικής δεν είναι απαραίτητη.

Χώρος διεξαγωγής των εργαστηρίων: The Writing Room, Έκτορος 20, Λευκωσία 1016. Ώρες: 18.00-19.00. Κόστος συμμετοχής: €20 ανά εργαστήρι ή €200 και για τα δώδεκα. Εγγραφές: cyprusmusicarchive@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων όλων των ημερομηνιών και των θεμάτων των εργαστηρίων): Κυπριακή Παραδοσιακή Μουσική 101