Επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς το Τμήμα Περιβάλλοντος την ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων της Λεμεσού, ως αποτέλεσμα της κατασκευής πύργων στο παραλιακό μέτωπο. Συγκεκριμένα, σε απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, που έθεσε σειρά ερωτημάτων για το θέμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος παραδέχεται ότι υπήρξε διαρροή σε δύο σημεία συγκεκριμένου αγωγού που απορρίπτει νερό αποστράγγισης στη θάλασσα. Μετά από επιτόπια επιθεώρηση λειτουργών του Τμήματος Περιβάλλοντος ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του έργου συμμόρφωση και άμεση επιδιόρθωση του αγωγού, ωστόσο παρά τις επιδιορθώσεις που έγιναν υπήρξαν και νέες αναφορές για διαρροή του αγωγού εντός των νερών κολύμβησης, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και εξώδικο πρόστιμο.
 
Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος αποτέλεσε μια φωτογραφία που είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού, Έρμα Στυλιανίδη, όπου παρουσιαζόταν διαρροή υγρών αποβλήτων εκσκαφής υπόγειου πολυώροφου κτηρίου στη θάλασσα της Λεμεσού.
 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στο Τμήμα Περιβάλλοντος, ζητώντας εξηγήσεις για την εν λόγω φωτογραφία και θέτοντας σειρά ερωτημάτων σε σχέση με τη συμμόρφωση ή μη των κατασκευαστικών εταιρειών με τις πρόνοιες της νομοθεσίας στο θέμα της διοχέτευσης υγρών αποβλήτων στη θάλασσα.
 
Το Τμήμα Περιβάλλοντος πληροφορεί πάντως ότι γίνεται συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού που απορρίπτεται, με αναλύσεις που διεξάγονται στο εργοτάξιο, στην περιοχή λουομένων και στο σημείο απόρριψης.
 
Σε σχέση με τη συνολική επίπτωση στο θαλάσσιο περιβάλλον το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει επίσης ότι:
 
πρώτον, η συγκεκριμένη ανάπτυξη ήταν η πρώτη, η οποία εγκατέστησε αγωγό απόρριψης νερών αποστράγγισης στην θάλασσα, ενώ στη συνέχεια οι άλλες αιτήσεις ήταν υποχρεωμένες να εξετάζουν συσσωρευτικά τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον από τις υφιστάμενες απορρίψεις και την αιτούμενη και
 
δεύτερον, το Τμήμα Περιβάλλοντος ζήτησε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως την ετοιμασία μελέτης για τη φέρουσα ικανότητας των κόλπων Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου σε σχέση ειδικά με τις απορρίψεις του νερού αποστράγγισης. Οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
 
Πηγή: philenews