Στις χώρες της Βαλτικής μεταβαίνουν σήμερα εκπρόσωπος της ΕΤΑΠ Πάφου και αριθμός ξενοδόχων της επαρχίας για να συμμετάσχουν σε εργαστήρι που διοργανώνεται από αύριο σε συνεργασία με εξειδικευμένο οίκο δημοσίων σχέσεων με προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες από τις χώρες αυτές.

Οι παρουσιάσεις προώθησης της Πάφου στις Βαλτικές χώρες θα διεξαχθούν μέχρι τις 26 Μαΐου στις πόλεις Βίλνιους της Λιθουανίας , Ρίγα της Λετονίας, και Ταλίν τηςΕσθονίας. Η καμπάνια γίνεται δεδομένου ότι η Ryanair εκτελεί την χρονιά αυτή εβδομαδιαίες πτήσεις στο Καούνας της Λιθουανίας και στη Ρίγα. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επίσης, εκτελούνται από την Wizz air δύο πτήσεις ανά βδομάδα από το Βίλνιους και από την Αir Baltic δύο από την Ρίγα.

Όπως διαφαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, οι αγορές αυτές έχουν καταγράψει ικανοποιητικές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μεμονωμένοι τουρίστες. Ειδικότερα, το 2019 οι αφίξεις ανήλθαν  σε πέραν των 45 χιλιάδων επισκεπτών, εκ των οποίων από την Λιθουανία 18,500, από την Λετονία 15400 και από την Εσθονία 13,000 τουρίστες.

« Η όλη προσπάθεια συμμετοχής σε εκθέσεις και εργαστήρια, ενέργειες δημοσίων σχέσεων και άλλες προωθητικές δράσεις, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών  των φορέων και επιχειρηματιών της Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και άλλων, για ανάκαμψη του τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών  σε ολόχρονη βάση», επισημαίνει η ΕΤΑΠ.