ΣΤΟΧΟΣ του κράτους θα πρέπει πάντα να εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί. Αυτό θα πρέπει να ισχύει πάντα και για όλα τα ζητήματα. Ένα ζήτημα, που διαχρονικά, προκαλούσε βραχνά για τους πολίτες ήταν ο χρόνος που χρειαζόταν για να εκδοθεί τίτλος ιδιοκτησίας. Τώρα αυτό φαίνεται να αλλάζει. Όπως έχει αναφερθεί, υπό προϋποθέσεις οι πολίτες θα έχουν το κοτσιάνι στο χέρι σε τρεις μήνες αντί αρκετούς μήνες ή και χρόνια.

ΤΙ σημαίνει υπό προϋποθέσεις; Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε στον «Φ», για να διευκολυνθούν οι πολίτες, οφείλουν και οι ίδιοι να προβούν σε ενέργειες ώστε οι αιτήσεις τους να είναι «ώριμες» να εξεταστούν και να διεκπεραιωθούν το συντομότερο δυνατόν. Να μην έχει, δηλαδή, ελλείψεις η αίτηση και ως εκ τούτου να απαιτούνται διευκρινίσεις. Κοντολογίς, όπως συναφώς αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, οι αιτήσεις επιβάλλεται να είναι «πλήρεις και ορθά συμπληρωμένες». Γιατί οι πολίτες βιώνουν διαχρονικά ένα «πήγαινε- έλα» σε κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

ΕΙΝΑΙ προφανές- αυτό αναφέρεται αρμοδίως- πως μέσα από τις ρυθμίσεις που έγιναν και θα προωθηθούν εξασφαλίζεται ουσιαστική μείωση του συνολικού χρόνου ολοκλήρωσης της αίτησης και της έκδοσης των τίτλων από πλευράς του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ο οποίος, κατά κανόνα, θα περιοριστεί, κατά μέσο όρο, στους τρεις μήνες.

ΠΡΕΠΕΙ να αναγνωριστεί πως αυτό που έχει ανακοινωθεί πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός. Ένα  βήμα, που αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Τέτοιες κινήσεις, οι οποίες διευκολύνουν τον πολίτη, προφανώς και τον φέρνουν πιο κοντά στο κράτος.

ΣΕ μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή μας. Σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία έχει διευκολύνει τη ζωή μας, οφείλει το κράτος να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Για να διευκολυνθούν οι πολίτες όταν χρειάζεται να απευθυνθούν στις κρατικές υπηρεσίες. Για να διευκολύνονται και οι κρατικοί λειτουργοί στην εργασία τους.

Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ των διαδικασιών μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς διαχρονικά αυτό το ζήτημα ήταν πονοκέφαλος για όλους. Με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής προφανώς και όλοι κερδίζουν. Κερδίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι κρατικοί λειτουργεί. Κερδίζει και οικονομία καθώς προχωρούν γρηγορότερα οι διαδικασίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες του κράτους.