Ο Νίκος Τινής απευθύνεται προς τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Ισλάμ: Αραβική λέξη, όχι τουρκική, η οποία σημαίνει υποταγή στη θέληση του Θεού, θρησκεία σήμερα των μουσουλμάνων η οποία ονομάζεται και Ισλαμισμός. Ξεκίνησε καθαρά ως εθνική θρησκεία από τον Μωάμεθ, φιλοδοξία του οποίου ήταν να ενώσει τις φυλές των Αράβων σε μια κοσμοϊστορική φυλή και εξάπλωση του ανθρώπινου χαρακτήρα της διδασκαλίας του. Με την πάροδο του χρόνου και μετά τον θάνατο του προφήτη, ιδρύθηκαν τα λεγόμενα χαλιφάτα, που με την προπαγάνδα και τη βία, η θρησκεία διαδόθηκε από τους διαδόχους και σύντομα οργανώθηκαν σε θεοκρατικά και στρατοκρατικά κράτη. Με το πλήρωμα του χρόνου, ο κύκλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, (Τουρκικής) έκλεισε από εκεί που άρχισε. Όμως το Φανάρι, παρά τους διωγμούς που δέχτηκε ανά τους αιώνες, είναι εκεί κέντρο και φάρος να φωτίζει τις καρδιές όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και να εύχεται ειρήνη και αγάπη και όχι στους πολέμους που γίνονται στον βωμό θυσίας των οικονομικών συμφερόντων. Ένας από αυτούς τους πολέμους είναι η εισβολή και η κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο φυλετικός διαχωρισμός κοινοτήτων για την δήθεν ασφάλεια τους, από την Τουρκία.

Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας ξεκίνησε με τη διχοτόμηση, τη συνομοσπονδία και τώρα διεκδικεί στην Κύπρο τα «δύο κράτη». Η Τουρκία, με ξένα δεκανίκια και με εμπνευστή τον φασισμό (ναζισμό), προσπαθεί να δημιουργήσει και να εμπνεύσει με γκεμπελική προπαγάνδα, το νέο δόγμα, τον Ερντογανισμό. Στη αυλή του ως ο νέος Σουλτάνος, έχει τους αυλικούς και κόλακες, τους γελωτοποιούς, στη δε εξωτερική του πολιτική έναντι της Κύπρου, χρησιμοποιεί τους χρήσιμους ηλιθίους, τους λεγόμενους εγκάθετους του, για να πετύχει τους άνομους σκοπούς του. Δημιουργεί διάφορους δογματισμούς, όπως Ντενκτασισμός, και τώρα Ταταρισμός, για έλεγχο και ίσως προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της κ.λ.π., προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να ζουν ενωμένοι σε ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μόνο άγρια ζώα της ζούγκλας δεν μπορούν να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος, στέλεχος της αριστεράς, Νερβίς Αλί Καβάζογλου. Έναν χρόνο μετά, εκτελεστές της ΤΜΤ, θα του αφαιρούσαν τη ζωή.

Σήμερα, ως εγκάθετος της Τουρκίας, κύριε Τατάρ, περπατάς με ξύλινα πόδια όπως και η κατοχική δύναμη, στην Κύπρο, όπως και ο μέντοράς σου Ντενκτάς, που ποτέ δεν έγινε τιμονιέρης, πάντα παραστατός ήταν, έτσι και ’συ ακολουθώντας τα χνάρια του, εύκολα ξεχνάς τους προηγούμενους ηλιθίους, αλωνίζεις στην Τουρκία, σε πόλεις, χωριά, σχολεία, για να δείξεις την αφοσίωσή σου, στον ερντογανισμό, αγνοώντας τα συμφέροντα των Κυπρίων και ιδιαίτερα αυτά της υπό εξαφάνιση τουρκοκυπριακής κοινότητας. Έτσι και εσύ ο ίδιος έγινες ένα πιόνι στην σκακιέρα του Ερντογάν, ένα «Σαχ» μέχρι να ξεζουμιστείς, και σαν στυμμένη λεμονόκουπα να πεταχτείς. Κάποτε θα γίνει το παιγνίδι «ματ», με ενωμένο τον κυπριακό λαό εντός της ΕΕ. Ας μη ξελαρυγγίζεσαι, λοιπόν, με καθημερινά παραληρήματα και ρητορική μίσους και λέξεων πολέμου που μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό.

Υ.Γ. Οι απειλές της Τουρκίας, είναι και απειλές του Τατάρ (τουρκισμός) για την Κύπρο, που είναι και δική του πατρίδα. «Είναι σκληρόν να κλωτσάς μια πέτρα». Μην γίνεσαι κύμβαλον αλαλάζον.