Τα παιδιά που είναι ανεμβολίαστα, οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο από τις μεταλλάξεις, δήλωσε στον ACTIVE η επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Κολιού. Παράλληλα εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Όμικρον είναι βαρύτερη σαν μετάλλαξη. 

Βρισκόμαστε, είπε η Δρ Κολιού, «σε μια στασιμότητα της μείωσης των κρουσμάτων, στα νοσοκομεία οι εισαγωγές μειώνονται. Αν οι αριθμοί δεν παρουσιάζουν μια σοβαρή μεταλλαγή, με αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών, σημαίνει πως είμαστε σταθεροί. Από την άλλη τόνισε, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα ανοίξουμε όλα, όπως κάνουν άλλες χώρες, με την ίδια να εκτιμά πως είναι βεβιασμένη κίνηση και θα υπάρξει πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Τσιούτης: Τι αλλάζει για τους εμβολιασμούς κάτω των 18

Αν προκύψει νέα έξαρση με τη νέα υποπαραλλαγή του ιού, σημαίνει θα έχουμε επιβράδυνση της εκτόνωσης της πανδημίας, εξηγεί η Δρ Κολιού. 

Η μετάλλαξη Δέλτα συμπλήρωσε, από τα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ακόμα δεν υποχώρησε και στις εντατικές το 90% των νοσηλευμένων είναι από τη μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Όμικρον κάποια στιγμή θα υποκαταστήσει τη Δέλτα. Οι προσδοκίες, ανέφερε η Δρ Κολιού είναι η ελάφρυνση του συστήματος της Υγείας.

Active Radio