Αυτεπάγγελτη έρευνα γύρω από την υπόθεση του κακοποιημένου σκυλιού έξω από μονάδα της Εθνικής Φρουράς στο Κάβο Γκρέκο, διεξάγει η Αστυνομία ενώ η κοινή γνώμη συγκλονισμένη ζητεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής, ο «γέρο – Μπρούνο» ήταν ο πιστός φίλος, ο στρατιώτης της ολοήμερης βάρδιας και ο φύλακας των στρατιωτών σε αυτή την απόμακρη από κόσμο περιοχή. Κάποιοι στρατιώτες φρόντιζαν για το φαγητό και το νερό του, ώστε να μπορεί να επιβιώνει.

Όμως κάποιοι γεωργοί και άλλοι κρατικοί λειτουργοί στο Εθνικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο, θεωρούσαν τον αδέσποτο Μπρούνο πρόβλημα και παραφωνία. Προσπαθούσαν να τον διώξουν από την περιοχή και τον αγρίευαν με διάφορες πράξεις, τρομοκρατώντας τον. Κάποιοι από αυτούς, την περασμένη Τρίτη έδεσαν πρόχειρα τον Μπρούνο έξω από το στρατόπεδο στο Κάβο Γκρέκο για να τον παραδώσουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Νάπας, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Καταφύγιο του Δήμου. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και στον ίδιο τον Δήμο Αγίας Νάπας, επιμένοντας ωστόσο, ότι δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση κακοποίηση του ζώου, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

Ωστόσο, ασχέτως με το τι πιστεύουν στον Δήμο της Αγίας Νάπας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου διεξάγει έρευνες αυτεπάγγελτα για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ενδιαφέρον επέδειξε και ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας, ενώ τεκμήριο των ερευνών για τον Μπρούνο, για την Αστυνομία, αποτελεί το ίδιο το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από πλευράς της η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, ανέφερε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, η Αστυνομία θα καταχωρήσει την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Σύμφωνα με την υπουργό, «ο σκύλος εξετάστηκε από κυβερνητικό κτηνίατρο, είναι καλά και βρίσκεται σε χώρο φιλοξενίας του Δήμου Αγίας Νάπας».  Με αφορμή το περιστατικό, η κ. Γιολίτη συγκάλεσε σύσκεψη με τα υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου με στόχο τον γενικότερο συντονισμό όλων των αρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κακομεταχείρισης των ζώων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από λοκατζήδες εθνοφρουρούς που υπηρετούν σε στρατόπεδο στο Κάβο – Γκρέκο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, από υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Νάπας, αλλά πολύ πιθανό και από άλλα πρόσωπα.  

Σε σχέση με το επίμαχο βίντεο που δείχνει έναν τουλάχιστον υπάλληλο του Δήμου Αγίας Νάπας να κακοποιεί το σκυλί και τον άλλο να δηλώνει «να έρθει το Κτηνιατρείο να τον πιάσει, να τον θανατώσει να μάθετε», ο Δήμος Αγίας Νάπας εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας επισκέφθηκε εκ νέου το καταφύγιο ζώων στην Αγία Νάπα και ενημερώθηκε από τους λειτουργούς του καταφυγίου αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται για την ευημερία των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Παράλληλα, ενημερώθηκε ότι ο Μπρούνο, ο σκύλος για τον οποίο υπήρξε προχθές αναφορά για υπέρμετρη βία κατά τη μεταφορά του στο καταφύγιο, χαίρει άκρας υγείας, έχει εμβολιαστεί και του έχει δοθεί η απαραίτητη φροντίδα». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εργασία που γίνεται στο καταφύγιο είναι εξαιρετική και κάλεσε εθελοντές να επιδείξουν ενδιαφέρον για υιοθεσία ζώων. Ειδικά για τον Μπρούνο, είπε ότι το καταφύγιο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες να τον παραδώσει  για υιοθεσία μέσα από τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια και προστασία όλων των ζώων. 

Στο μεταξύ, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου εισηγείται στην Εθνική Φρουρά και στο υπουργείο Άμυνας όπως ο Μπρούνο επιστρέψει στον φυσικό του χώρο. Μιλώντας χθες στον ACTIVE, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ε.Φ., τον υπουργό Άμυνας και τον δήμαρχο Αγίας Νάπας αναφέροντας τους ότι το σκυλί, θα ήταν ορθό να υιοθετηθεί από την Ε.Φ. και να επιστρέψει στον χώρο όπου έμαθε, με ανθρώπους που το αγαπούν.