Νέος βομβαρδισμός έγινε στο Κίεβο στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία της Ουκρανίας. Την είδηση αναμεταδίδει το Sky News.

Παράλληλα παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η κίνηση των Ρώσων να χτυπήσουν τη νύχτα το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Πιθανόν να πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Μόσχας ότι θα επιχειρήσει να ελέγξει κάθε τι που έχει να κάνει με παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία, στο πλαίσιο «ακύρωσης οποιασδήποτε απειλής εναντίον της Ρωσίας», όπως συχνά λένε οι αξιωματούχοι των δυνάμεων εισβολής, όταν αιτιολογούν την πολεμική επιχείρηση. Η ανησυχία είναι μεγάλη για πιθανή διαρροή, αν και μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν εντοπίστηκε μεταβολή στο επίπεδο ραδιενέργειας.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί εξαιτίας ρωσικού βομβαρδισμού σε μέρος των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου του είδους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.  Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και «εξουδετερώθηκε στις 06:20», διευκρίνισε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μέσω Facebook, λίγες ώρες πριν από την κατάληψη του εργοστασίου από τους Ρώσους.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ PHILENEWS