Ο εξοπλισμός τους ιδιαίτερα βαρύς. Αποπνικτικός. Στενάχωρος. Πρόκειται για τους επαγγελματίες στους κλάδους περιποίησης, οι οποίοι ρίχτηκαν, από χθες, στη δουλειά, έχοντας απέναντί τους τις υψηλές θερμοκρασίες και τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Έξω από την είσοδο των επιχειρήσεων καλλωπισμού, δεσπόζουν πλέον αυτοσχέδιες ρεσεψιόν με άφθονες ποσότητες αντισηπτικών, ενημερωτικά φυλλάδια και καρέκλες για αναμονή.

Οι νέες συνθήκες, αρκετά δύσκολες και άβολες. Οι περισσότεροι από τους κομμωτές και αισθητικούς φορούν πλαστική ρόμπα μίας χρήσεως. Τα γάντια έχουν γίνει η προέκταση των χεριών τους. Όλοι έχουν τοποθετημένες μάσκες που καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους. Αρκετοί έχουν προμηθευτεί και φορούν πλαστικά μανίκια, ενώ άλλοι έχουν ασπίδες προσώπου. Την ίδια στιγμή, ανάμεσα σε πελάτες και επαγγελματίες τοποθετούνται διαχωριστικά πλέξιγκλας.

Οι δυσκολίες που περιέγραψαν στον «Φ», είναι μεγάλες και αφορούν τόσο την αποπεράτωση της εργασίας τους όσο και το επιπρόσθετο κόστος που προκύπτει από τα μέτρα. Ειδικότερα, προϊστάμενος κομμωτηρίου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου και φέρουν πλέον τις ρόμπες, τις μάσκες, τα γάντια, τα μανίκια, τις ασπίδες.  Ακολουθούν όλα τα μέτρα».

Ωστόσο, χαρακτήρισε υπερβολικές τις οδηγίες προς τα κομμωτήρια. «Είναι ακραία όσα συστήνουν. Μας υποχρεώνουν να έχουμε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, όταν άλλες επιχειρήσεις πολύ πιο πολυσύχναστες, όπως οι υπεραγορές και οι τράπεζες, λειτουργούν με κλιματισμό και κλειστά πορτοπαράθυρα. Είναι διάκριση προς τον κλάδο μας», είπε. Όπως εξήγησε, το να χρησιμοποιούν κλιματισμό στους ανοιχτούς χώρους είναι ιδιαίτερα δαπανηρό. «Το κόστος ανά πελάτη αυξάνεται πλέον κατά 20%. Την ίδια στιγμή που τα έσοδα λιγοστεύουν, καθώς έχει μειωθεί το ημερήσιο πελατολόγιο, υπάρχουν πρόσθετα αναλώσιμα (γάντια, μάσκες, ρόμπες), μεγαλώνουν οι ανάγκες σε ηλεκτρισμό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κανείς να αυξήσει την τιμή στις υπηρεσίες του. «Τα πάγια σου έξοδα να τρέχουν. Έπρεπε να λαμβάνουμε περισσότερη στήριξη από την πολιτεία».    

Παράλληλα, υπάλληλος κομμωτηρίου, ανέφερε ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, αλλά συνεχίζει να κλείνει ραντεβού. «Κάποιοι από τους πελάτες που εξυπηρετήσαμε μας ενθάρρυναν και μας συγχαίρουν που είμαστε τόσο σχολαστικοί και που τηρούμε τα μέτρα». Μερικοί, μάλιστα, επιλέγουν να φορούν και οι ίδιοι μάσκα προσώπου, ως ένα πρόσθετο μέτρο σε εκείνα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις. «Πάντως, νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που μπορούν να περιποιηθούν τους εαυτούς τους.

Μια πελάτισσά μας, είπε ότι νιώθει σαν πριγκίπισσα». Η πλειοψηφία, όπως είπε, ζητά κούρεμα και πολύ συχνά και βαφή μαλλιών.
Στις νέες συνθήκες, αναφέρθηκε και ο Γιάννης- ιδιοκτήτης κομμωτηρίου. Όπως είπε, λαμβάνουν όλα τα μέτρα που εισηγείται το κράτος. «Αρχικά φορέσαμε και ασπίδες προσώπου που είναι προαιρετικές, ωστόσο, διαπιστώσαμε στην πορεία πως δεν υπάρχει αρκετή ορατότητα και τις αφαιρέσαμε. Επίσης, είναι αρκετά άβολη στη δουλειά μας και η χρήση γαντιών. Δεν υπάρχει λόγος να τα φοράμε από τη στιγμή που αποστειρωνόμαστε», είπε και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα ραντεβού αφήνουν 15 λεπτά κενό για να γίνεται ο απαραίτητος καθαρισμός και να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ουρά είχε δημιουργηθεί σε συνοικιακό κουρείο, με τους πελάτες να αναφέρουν στον «Φ» ότι περιμένουν περίπου μία ώρα για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα, υπέδειξαν στον «Φ», χαρτάκι αρίθμησης, ανάλογο με εκείνο που προσφέρεται στις κρατικές υπηρεσίες.

Πίσω από τζαμαρίες οι αισθητικοί

Δύσκολη ήταν η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, για τα κέντρα αισθητικής και τα ινστιτούτα, με τους επαγγελματίες να φορούν τον απαραίτητο εξοπλισμό των μασκών, γαντιών, ρομπών και ασπίδων προσώπου, την ίδια στιγμή που ένα πλεξιγκλάς τους χωρίζει από τον πελάτη τους. Όπως σημειώθηκε, αμέσως μετά την είσοδο στην επιχείρηση, το άτομο θερμομετράται και έπειτα συνοδεύεται στο ραντεβού του. Σε κάθε δωμάτιο, πλέον, υπάρχει μόνο ένας πελάτης. Με την αναχώρησή του, το δωμάτιο και ο εξοπλισμός αποστειρώνονται για να υποδεχθούν το επόμενο άτομο που έχει ραντεβού.

Όπως σημείωσε η Αλεξάνδρα, υπεύθυνη κέντρου αισθητικής, οι πελάτισσές τους είναι διστακτικές και φοβούνται ακόμη, ωστόσο αυτό δεν τις αποτρέπει από το να κλείνουν ραντεβού. «Είναι μακριές οι λίστες αναμονής», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν να τηλεφωνούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα. Σημειώθηκε, ταυτόχρονα ότι ο κόσμος σέβεται τα μέτρα, φορά μάσκα, προσαρμόζεται στις οδηγίες.           

Ειδικά τα κέντρα αισθητικής, από χθες υποχρεώνονται να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται σε τυχόν έλεγχο. Ο εν λόγω κατάλογος, πρέπει να διατηρείται για περίοδο τουλάχιστον 20 ημερών. Παράλληλα, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον αερισμό των χώρων και να αποφεύγεται η χρήση κλιματιστικού. Να μην υπάρχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε δείγματα μακιγιάζ κοινής χρήσης. Να τοποθετείται χαρτί ή σεντόνι μιας χρήσης στο κρεβάτι / πάγκο εργασίας αισθητικής περιποίησης.