Στην Ολλανδία, λένε οι ειδήσεις, δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Όταν κάποτε υπήρξε έξαρση λύσσας και οι άνθρωποι εγκατέλειπαν τα σκυλιά τους (όπως κάνουμε στα μέρη μας), οι Αρχές ανέλαβαν τη στείρωση των ζώων. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να στειρώσουν το 70% των θηλυκών σκύλων. Επίσης, κάθε σκύλος έπρεπε να περάσει αναγκαστικά από ιατρικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αν έχουν γίνει όλα τα εμβόλια και να δοθεί ιατρική βοήθεια, αν χρειαστεί. Όλα δωρεάν. Ταυτόχρονα ψηφίστηκαν νόμοι για την ευημερία των ζώων. Αν οι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούσαν τους νόμους, η τιμωρία ήταν φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο υψηλότερο των 16.000 δολαρίων. Ακόμα, οι τιμές αγοράς ζώων ράτσας ήταν αποτρεπτικές με αποτέλεσμα όποιος ήθελε κατοικίδιο να προτιμά την υιοθεσία. Με τούτα και με κείνα, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς αδέσποτα. 
Στην Αγγλία, λένε οι ειδήσεις, οι οικολόγοι πήραν το κράτος στο δικαστήριο καταγγέλλοντάς το για την προγραμματισμένη επέκταση του αεροδρομίου Χίθροου. Και το δικαστήριο τούς δικαίωσε επειδή –όπως αποφάσισε– η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού, την οποία είχε υπογράψει. Το έργο θα έφερνε στο Χίθροου 700 περισσότερα αεροπλάνα την ημέρα, αλλά και μεγάλη αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλευρό των οικολόγων βρέθηκε και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος δήλωσε πως η επέκταση θα είχε σοβαρές συνέπειες για την κλιματική αλλαγή, την ποιότητα του αέρα, την ηχορύπανση, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Στη Σκωτία, μαθαίνουμε, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε πως η γυναίκα δεν πρέπει να τιμωρείται με επιπλέον έξοδα επειδή κάθε μήνα έχει περίοδο. Και γίνεται η πρώτη χώρα που θα διαθέτει δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν. Το μέτρο ξεκίνησε πριν έναν περίπου χρόνο διαθέτοντας δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια. Πλέον κάνει ακόμα ένα βήμα διαθέτοντας κονδύλι 31 εκατομμυρίων για δωρεάν διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων σε δημόσιους χώρους όπως κοινοτικά κέντρα, φαρμακεία και κέντρα νέων. «Δεν πρόκειται για προϊόντα πολυτελείας. Είναι απαραίτητα και καμία γυναίκα στη Σκωτία δεν θα πρέπει να στερείται τα προϊόντα περιόδου» δήλωσε η βουλευτής Μόνικα Λένον, που το 2017 είχε την ιδέα να κάνει κάτι για την «αξιοπρέπεια της περιόδου». Στην υπόλοιπη Αγγλία τα εν λόγω προϊόντα βαρύνονται με φόρο 5%.