Σε κανονικούς ρυθμούς μπαίνουν σταδιακά οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις κατ’ εξαίρεση διακίνησης μέσω SMS, ενώ τη δεύτερη μέρα για την οποία υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία, από τις 8:00 το πρωί της 1ης Απριλίου μέχρι και τις 8:00 το πρωί χθες, το σύστημα δέχθηκε συνολικά 146.500 έγκυρα μηνύματα στα οποία δόθηκαν οι αντίστοιχες εγκρίσεις, έναντι 179.937 το προηγούμενο 24ωρο. 
Επίσης, μειώθηκαν κάθετα και οι πολίτες που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν δεύτερη έγκριση εξόδου, με δεύτερο SMS και φυσικά απορρίφθηκαν.
Κατά μέσο όρο το σύστημα δεχόταν 9.700 SMS δείχνουν τώρα οι ρυθμοί αποστολής έγκυρων SMS που καταγράφηκαν τις 15 ώρες που επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση διακίνηση, έναντι των 12.000 SMS την ώρα το πρώτο 24ωρο που ίσχυσαν τα νέα αυστηρότερα απαγορευτικά μέτρα.
 
Επίσης, φαίνεται να μειώνεται πλέον αισθητά και το ποσοστό εκείνων που έστειλαν άκυρα μηνύματα είτε από άγνοια της σωστής σύνταξης, είτε από λάθος, είτε σκόπιμα σε μια προσπάθεια παράκαμψης ή εξαπάτησης του συστήματος. Όλα δείχνουν ότι οι πολίτες μαθαίνουν ολοένα και περισσότερο να στέλνουν το SMS στο 8998 με τη σωστή σύνταξη, χωρίς να προσθέτουν περιγραφικά λόγους -ιδιαίτερα στην επιλογή 8- όπως συνέβαινε συχνά, ενώ αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να ξεγελάσει κάποιος το σύστημα.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, άλλαξαν και οι προτεραιότητες εξόδου. Ενώ παραμένει ως πρώτος λόγος η επίσκεψη για ψώνια, περίπτερα κ.λπ. πλέον δεύτερος λόγος ήταν η γυμναστική και η βόλτα κατοικίδιου (6). Κάθετη ήταν χθες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα και η επίκληση ως λόγου έγκρισης εξόδου την επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, αιμοδοσία κ.λπ. Την τρίτη θέση ως λόγος εξόδου κατέλαβαν χθες -με 21.400 αιτήσεις- οι «άλλοι λόγοι», δηλαδή η επιλογή 8. 
 
Αναμένονται τα αποτελέσματα της χθεσινής και της σημερινής μέρας, που ως εργάσιμες μέρες θα δείξουν περισσότερο καθαρά πως συμπεριφερόμαστε σε συνθήκες ρουτίνας, αφού η 1η Απριλίου ήταν αργία για μεγάλο μέρος των εργαζομένων. 
Στο μεταξύ, η υποδομή για την υποδοχή και έγκριση των SMS λειτουργεί πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα μετά και τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν με την αξιοποίηση των υποδομών κάθε τηλεπικοινωνιακού πάροχου ξεχωριστά, αντί αποκλειστικά του κεντρικού κυβερνητικού συστήματος.