Μουσική εκδήλωση- αφιέρωμα στον βιρτουόζο Κύπριο πιανίστα και συνθέτη Χριστόδουλο Γεωργιάδη, πραγματοποιείται την Τρίτη 28 Μαΐου στη Λάρνακα. 

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου και ο Δήμος Λάρνακας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου μουσικού. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μουσική του πορεία με λόγο και μουσική, κατά το οποίο θα ερμηνευτούν έργα του Χριστόδουλου Γεωργιάδη από νεαρούς καλλιτέχνες και τον ίδιο τον συνθέτη. 

  • Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Τρίτη 28 Μαΐου, 8μ.μ. Είσοδος δωρεάν. Δελτία ελεύθερης εισόδου από την ticketmaster.cy & στα ACS Courier 

Ο Κύπριος πιανίστας, που σταδιοδρομεί στην Ευρώπη εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1943. Από πολύ μικρός συνέθετε και αυτοσχεδίαζε στο πιάνο κι αργότερα πήρε μαθήματα μουσικής από τον Γιώργο Αρβανιτάκη. Σε ηλικία 14 χρόνων εισήχθη στη Μουσική Ακαδημία Βιέννης, απ’ όπου κι αποφοίτησε με διάκριση. Ενώ ακόμη φοιτούσε στην Ακαδημία, έτυχε διπλώματος στον διεθνή διαγωνισμό Σοπέν της Βαρσοβίας. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Κονσερβατόριο της Μόσχας, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη.

Το 1975 επελέγη από τον διάσημο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Ιάννη Ξενάκη για να ερμηνεύσει το έργο «Έρμα» στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το 1981 ηχογράφησε πέντε έργα του Σκαλκώτα για πιάνο, εκ των οποίων τα 3 κυκλοφορούσαν για πρώτη φορά σε δίσκους.  Εμφανίστηκε κι έκαμε περιοδείες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Εμφανίστηκε επίσης από τις τηλεοράσεις πολλών χωρών.

Από τους πιο ευέλικτους πιανίστες στη διεθνή σκηνή, έχει ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται σε βάθος 400 χρόνων. Το 1993, στα 50ά γενέθλιά του, έδωσε μια ξεχωριστή συναυλία με 50 έργα που ιχνηλατούσαν το ρεπερτόριο πιάνου από το 1591 μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Από το 1989, έχει συνθέσει πάνω από 75 έργα, από παιδικά μέχρι Όπερα και εξέδωσε τρία βιβλία με μουσική για πιάνο. 

Μεταξύ των ερμηνευτών των έργων του είναι ο Μάριος Παπαδόπουλος και η Oxford Philomusica, η Πατρίσια Ροζάριο και οι Σολίστες της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του Γιούρι Μπασμέτ. Τον Μάρτιο του 2010, εκπροσώπησε τη χώρα του σε συναυλία που δόθηκε στο Βρετανικό Μουσείο για την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Λονδίνο, το BBC τον κάλεσε να ηχογραφήσει διάφορα προγράμματα ρεσιτάλ, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής μουσικής για πιάνο. Παρουσιάστηκε επίσης στην Παγκόσμια Υπηρεσία, ερμηνεύοντας έργα των Σούμαν και Σοπέν σε ζωντανή μετάδοση, που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα είναι Εξεταστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου Ελληνίδων και κάθε Αύγουστο πραγματοποιεί σεμινάριο στη Βιέννη, όπου είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού πιάνου Panmusica.

Στα 75α γενέθλιά του, το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου τον τίμησε με μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη αποκλειστικά στη δική του καλλιτεχνική παραγωγή και στην οποία συμμετείχε και ως πιανίστας.