Αν έχεις αμφιβολίες ή θα ήθελες να μάθεις περισσότερα, έλα να πιούμε καφέ και να μιλήσουμε για την εξέλιξη

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου σας προσκαλούν στο 1ο Science Café με τίτλο «Ο πίθηκος μέσα μας» με οικοδεσπότες τον καθηγητή Σπύρο Σφενδουράκη και τον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία των δυο οργανισμών, η οποία εγκαινιάζεται στις 2 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ. στο Caffe Nero στην Έγκωμη, με θέμα την εξέλιξη του ανθρώπου.

Μάλιστα, στην πρώτη αυτή συζήτηση, κατά την οποία άνθρωποι όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται για τη γνώση θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για την επιστήμη και να διατυπώσουν τις απορίες τους, οικοδεσπότες θα είναι ο Σπύρος Σφενδουράκης, Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Ελάτε να συζητήσουμε για την εξέλιξη του ανθρώπου αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της ζωής, ξεδιαλύνοντας παρανοήσεις και προσπαθώντας να δώσουμε μια εξήγηση στο γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε…» σημειώνει ο Σπύρος Σφενδουράκης.

«Η επιστήμη είναι η μόνη μέθοδος που διαθέτουμε για να αλλάζουμε άποψη. Και αυτό με ασφάλεια, λογική και μετρήσιμα παραδείγματα. Η ευρεία διάδοση της επιστημονικής ιδέας είναι ένα από τα πιο κρίσιμα πολιτισμικά συστατικά της δημοκρατίας. Η εξέλιξη, ειδικά, είναι ίσως η πιο σημαντική και επιδραστική επιστημονική θεωρία στη σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας» προσθέτει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Τα Science Café αποτελούν παγκοσμίως μια επιτυχημένη και ταχέως αναπτυσσόμενη δραστηριότητα άτυπης εκπαίδευσης γύρω από διάφορα επιστημονικά θέματα και παράλληλα κρίνονται ως εξαιρετικό μέσο εκδημοκρατισμού της γνώσης συμβάλλοντας αναμφίβολα στον περιορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της ταύτισης του κοινού με μη επιστημονικές απόψεις αλλά και τη μείωση της δημιουργίας “opinion bubbles”.

Το UCY Science Café είναι μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών, για τις οποίες επιλέγονται διάφορα επιστημονικά θέματα, και η συζήτηση με το κοινό γίνεται μέσω μιας ανεπίσημης διαδικασίας. Στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι να δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με επιστήμονες σε ένα οικείο, χαλαρό περιβάλλον.

Τα UCY Science Café πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Caffe Nero.