Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο, όταν αντικρύσαμε για πρώτη φορά την νέα E-Class. Πρόκειται για ένα επιβλητικό και δυναμικό business σεντάν, το οποίο είναι φτιαγμένο για να προσαρμόζεται στα «θέλω» του απαιτητικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Ολοκαίνουργιο και αναβαθμισμένο, τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, μεγαλύτερο σε διαστάσεις, σε χώρους και σε άνεση, το νέο υπερπολυτελές μοντέλο της Mercedes-Benz είναι ένα αυτοκίνητο που θα ανταποκριθεί πλήρως στις υψηλές ανάγκες του ιδιοκτήτη του.

Το προσωπικό σας spa

Η Mercedes-Benz, όπως διαχρονικά πράττει, αποδεικνύει πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στις υψηλές απαιτήσεις του αγοραστικού της κοινού, προσφέροντάς και μια εμπειρία ευεξίας, με το σύστημα Energizing Comfort Control, που μετατρέπει το αυτοκίνητο στο προσωπικό σας spa. Στο εσωτερικό, ο κρυφός φωτισμός δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα, αφού προσαρμόζεται στην ένταση της μουσικής, στις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο οδηγός και στις εφαρμογές. Κι αν είναι κάποιος λάτρης της μουσικής, βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, καθώς το ηχοσύστημα Burmester 4D με τα 17 ηχεία δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για εκείνον. Η εμπειρία εξατομίκευσης ενισχύεται με την δυνατότητα επιλογής χρώματος, ως ενός στοιχείου του χαρακτήρα του ιδιοκτήτη της E-Class.

Τεχνολογία αιχμής

Παίρνοντας θέση στο αναπαυτικό κάθισμα οδήγησης, το βλέμμα μας έπεσε κατ’ ευθείαν στις μεγάλες και ευκρινείς οθόνες, μέσω των οποίων μπορούσαμε να ελέγξουμε και να προσαρμόσουμε τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Οι τρεις οθόνες στο ταμπλό προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης και πλοήγησης. Στη μια προβάλλεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, στην άλλη το σύστημα πολυμέσων, ενώ η τρίτη οθόνη βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό. Μεταξύ των δυνατοτήτων οι οποίες προσφέρονται στον οδηγό, είναι η αξιοποίηση του δικτύου 5G και η εγκατάσταση αγαπημένων applications στο σύστημα πολυμέσων. Η ολοκαίνουργια E-Class προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και της παρακολούθησης on-demand περιεχομένου.

Business saloon

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η νέα E-Class επιβεβαιώνει αυτό τον τίτλο με τον προαιρετικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει selfie και video camera για τις εφαρμογές τηλεδιασκέψεων. Άλλωστε, ένα αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους δραστήριους, οι οποίοι συνεχώς βρίσκονται σε κίνηση, πρέπει να τους παρέχει τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο των επαγγελματικών τους κινήσεων, ανά πάσα στιγμή.

Δύναμη, μα και οικονομία

Από την προσοχή μας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το ότι ένα τόσο ισχυρό και δυναμικό αυτοκίνητο, προσφέρει παράλληλα οικονομία καυσίμου! Η E-Class τα καταφέρνει πολύ καλά σε αυτό τον τομέα, αφού διαθέτει μία plug-in hybrid έκδοση, η οποία επιτυγχάνει και αθόρυβη οδήγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το πολυτελές σεντάν προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 115 χιλιόμετρα με τον χρόνο φόρτισης που απαιτείται να είναι τα 55 λεπτά. Ωστόσο, ο οδηγός μπορεί να βασίζεται στην απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, πετρελαίου ή βενζίνης, που τού παρέχει την απόλυτη ανεξαρτησία.