Η Epic είναι το Γρηγορότερο Δίκτυο Σταθερού Internet στην Κύπρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Speedtest® της Ookla, του διεθνή αναγνωρισμένου οργανισμού διαδικτυακών μετρήσεων και αναλύσεων.

Σε επίσημη τελετή που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2024 στην Βαρκελώνη, Ισπανία, η Epic παρέλαβε το «Speedtest Award» από την Ookla, ένα βραβείο που απονέμεται στις κορυφαίες σε απόδοση εταιρείες κάθε χώρας.

Το βραβείο αυτό, αντικατοπτρίζει την υπεροχή, αξιοπιστία και δυναμική του σταθερού δικτύου internet της Epic, η οποία προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές, στο σπίτι και την επιχείρηση, μία εξαιρετική εμπειρία σταθερού internet με τις υψηλότερες ταχύτητες.

Τα Ookla Speedtest Awards™ απονέμονται στους κορυφαίους παρόχους, οι οποίοι καθορίζονται βάσει μιας βαθμολογίας (Speed Score), που αναλύει τις ταχύτητες λήψης και αποστολής για κάθε πάροχο, αξιολογώντας έτσι την απόδοση του δικτύου σε θέματα ταχύτητας. Εκατοντάδες χιλιάδες δοκιμές διενεργήθηκαν από χρήστες σε όλη την Κύπρο κατά το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2023, με όλους τους παρόχους να εκπροσωπούνται και την Epic να επιτυγχάνει το υψηλότερο Speed Score™.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, Θάνος Χρονόπουλος, αναφερόμενος στη βράβευση από την Ookla δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λαμβάνουμε αυτή τη βράβευση από την Ookla και την αναγνώριση της Epic ως το Γρηγορότερο Δίκτυο Σταθερού Internet στην Κύπρο. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή και ποιότητα του δικτύου μας. Εδώ και χρόνια, επενδύουμε δυναμικά στη συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη του δικτύου μας, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση μας να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας μία επική εμπειρία επικοινωνίας μέσα από ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και πραγματική αξία, τόσο μέσα από τις υπηρεσίες σταθερού internet όσο και από τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την διαχρονική τους εμπιστοσύνη. Θερμά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους μας, που με την αφοσίωση και τη δουλειά τους ανέβασαν την Epic στην κορυφή για ακόμη μια φορά».

Αναφερόμενος σε αυτή την αναγνώριση από την Ookla, ο CTIO της Epic, Γιάννης Μιχαηλίδης, δήλωσε: «Αυτό που ξεκινήσαμε να χτίζουμε πριν από τρία περίπου χρόνια είναι ένα πραγματικό δίκτυο Fiber to the Home, με 100% οπτική ίνα μέχρι και το υποστατικό του τελικού χρήστη. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεχώς αυξανόμενη βαθμολογία μας στους δείκτες της Ookla, που αποδεικνύει ότι τα πραγματικά δίκτυα FTTH υπερτερούν τελικά ως προς την απόδοσή τους και την τελική εμπειρία που προσφέρουν στον τελικό χρήστη. Προσωπικά είμαι πολύ ευγνώμων σε όλες τις ομάδες μας, που εργάστηκαν με αφοσίωση για αυτή την επιτυχία, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τα πολυάριθμα βραβεία umlaut Best-in-Test, που έχουμε λάβει για το δίκτυο κινητής μας. Όταν οι κατάλληλοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά μαζί με σωστή στρατηγική, μπορούν μόνο να δημιουργήσουν Great Networks και αυτό είναι που κάνουμε καθημερινά στην Εpic».

«Ήταν χαρά μου που συναντήθηκα με την ομάδα της Epic Κύπρου στο Mobile World Congress για να αναγνωρίσω το αξιοσημείωτο επίτευγμά τους και να τους βραβεύσω με το Speedtest Award ως το Γρηγορότερο Δίκτυο Σταθερού Internet κατά το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2023, δήλωσε ο Stephen Bye, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ookla. «Ως πρώην CTO, γνωρίζω προσωπικά πόσο δύσκολο είναι για μια εταιρεία να κερδίσει αυτό το βραβείο. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσουν για το μέλλον».

Σε μια εποχή που ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται με πρωτοφανή ρυθμό, η Epic συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με διακρίσεις ποιότητας και προσφοράς κορυφαίων υπηρεσιών, με τον στόχο να παραμένει σταθερός: να βρίσκεται δίπλα στους καταναλωτές και να ανταποκρίνεται ολοκληρωτικά στις αυξημένες ανάγκες τους με τις καλύτερες λύσεις και καινοτομίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο Speedtest “Fastest Fixed Internet Network in Cyprus” της Ookla, καθώς και τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα μέτρησης, επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα epic.com.cy