Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, στα πλαίσια των δράσεων της και ειδικότερα της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης Λεμεσού, έχει εγκαταστήσει γλυπτό με τίτλο ‘Το Κοχύλι’ στην παραλία της Παρεκκλησιάς.

Το νέο γλυπτό είναι ένα έργο της Κύπριας γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου και αναπαριστά ένα κορίτσι που κρατάει στο αυτί του ένα κοχύλι και αφουγκράζεται. Έχει ύψος 140 εκ. και είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και τοποθετημένο σε βάση από βράχο της περιοχής. Το έργο συμβολίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα, όπου η θάλασσα αφηγείται μυστικά και ιστορίες από τα βάθη του χρόνου.

Δωρητής του έργου είναι ο κ. Αλέξανδρος Jiang, γνωστός επιχειρηματίας από την Κίνα που ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κύπρο. Ο κ. Jiang ασκεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ενώ είναι λάτρης της τέχνης και υποστηρίζει την τοπική δημιουργία.

Η όλη προσπάθεια έγινε με την ουσιαστική υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παρεκκλησιάς.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού έχει ήδη αντικαταστήσει παγκάκια και κάδους κατά μήκους του παραλιακού πεζοδρόμου, έχει δημιουργήσει υπαίθρια γυμναστήρια σε διάφορα σημεία και με τη συγκεκριμένη δράση, με την προσθήκη της γλυπτικής εγκατάστασης ‘το Κοχύλι’, δημιουργεί ένα Instagrammable σημείο με φόντο μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λεμεσού.