Ούτε και σήμερα κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες οι τέσσερις κατηγορούμενοι 41, 44, 22 και 21 ετών, σε σχέση με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

Όπως έγραψε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το Philenews, στους δικηγόρους των κατηγορουμένων δόθηκε επιπλέον μαρτυρικό υλικό.

Τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορούμενου (41χρονου), ο οποίος ανέφερε ότι μόλις τους δόθηκε μαρτυρικό υλικό και ακόμη δεν έχει μελετηθεί. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου κατηγορούμενου ανέφερε ότι απουσιάζει μεγάλο μέρος του μαρτυρικού υλικού.

Ο δικηγόρος του 21χρονου ανέφερε ότι οι πελάτες τους έχουν καταδικαστεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημειώνοντας ότι υπολείπεται μαρτυρικό υλικό. Σημείωσε ακόμη ότι η Αστυνομία βιάστηκε να καταχωρίσει την υπόθεση χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η συλλογή όλου του μαρτυρικού υλικού. Είπε ακόμη ότι δεν τους έχουν δοθεί βασικές μάρτυρες ενώ υπολείπονται επιστημονικές εξετάσεις.

Ο δικηγόρος του 21χρονου τόνισε ακόμη ότι από μελέτη του υφιστάμενου μαρτυρικού υλικού, διαφαίνεται ότι ο πελάτης δεν συνδέεται καθόλου με τα αδικήματα που τον κατηγορούν. Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο να να δοθεί χρόνος για απάντηση. Κάλεσε επιπλέον τους δικηγόρους να στείλουν αίτημα για τα έγγραφα που υπολείπονται. Σε σχέση με το αίτημα επιθεώρησης του φακέλου, επισημάνθηκε ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο τέτοιο αίτημα.

Σε αυτό το σημείο, ο δικηγόρος του 21χρονου είπε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα που ομοίαζαν με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, όμως δεν υπάρχει τέτοια μαρτυρία στο υλικό που τους έχει δοθεί.

Το Κακουργιοδικείο, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, όρισε την διαδικασία στις 14 Μαρτίου έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για να παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό. Η διαδικασία διεξήχθη για άλλη μια φορά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τα μέλη της Δύναμης να φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στην αίθουσα του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού βρέθηκαν ξανά φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Θανάση Καλογερόπουλου, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία.

Στο βαρύ κοινό κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή.

Οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις κατηγορούμενους ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.