Απέρριψε κατηγορηματικά όλες τις θέσεις της άλλης πλευράς και συγκεκριμένα της ιατροδικαστού από την Κρήτη, Ελπίδας Σπανουδάκη για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 29χρονου υποπλοίαρχου Βαγγέλη Φραγκούλη, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος κλήθηκε να κατάθεσει ξανά ενώπιον του θανατικού ανακριτή, δικαστή Νικόδημου Φακοντή.

Ο Κύπριος ιατροδικαστής, Ανδρέας Μαρνερίδης, κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα. Σε νέο πολυσέλιδο ιατροδικαστικό σημείωμα 28 σελίδων απαντά γραπτώς και απορρίπτει όλα τα ζητήματα που έθεσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια. Θέση της τελευταίας είναι ότι ο θάνατος του 29χρονου είναι ανθρωποκτονία, σημειώνοντας ότι σκηνοθετήθηκε και πως το θύμα αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε.

Εξεταζόμενος από την ανώτερη δημόσια κατήγορο, Ξένια Ξενοφώντος, η οποία χειρίζεται τη θανατική ανάκριση, ο Ανδρεάς Μαρνερίδης σημείωσε ότι οι ιατροδικαστές αξιολογούν συνολικά όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν σε μια υπόθεση, όπως τη σκηνή αλλά και τα ευρήματα της νεκροτομής και δεν προσμετρούν το κάθε ένα από αυτά, αποσπασματικά.

Εξέφρασε εκ νέου τη θέση ότι τα τραύματα που έφερε ο 29χρονος τα προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, εξήγησε ότι θα πρέπει να συντρέχουν πολλά, ταυτόχρονα και εξαιρετικά απίθανα γεγονότα. 

Σημείωσε ότι πέραν από τα ευρήματα της νεκροτομής, υπάρχει η θέση που βρέθηκε το πτώμα, η στάση, τα αντικείμενα που βρέθηκαν δίπλα του, το χειρόγραφο αποχαιρετιστήριο σημείωμα, το μπουκάλι με το αλκοόλ που κατανάλωσε, τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά και οι χαρακτήρες του τραύματος.

Εάν αποδέχονταν, όπως είπε, στο Δικαστήριο τη θέση της Ελπίδας Σπανουδάκη και το σενάριο περί δολοφονίας, τότε όπως εξήγησε, οι δράστες θα ήταν τουλάχιστον δύο οι οποίοι θα κρατούσαν δύο μαχαίρια με τα ίδια χαρακτηριστικά, και ταυτόχρονα θα προέβαιναν στην πράξη καθώς το θύμα δεν έφερε αμυντικά τραύματα. Σχολίασε ακόμη το γεγονός ότι στην Αγγλία οι ιατροδικαστές σπάνια καλούνται για αυτοψία στη σκηνή ακόμη και σε δολοφονίες και πως η σκηνή φωτογραφίζεται και βιντεοσκοπείται. Σήμερα αναμένεται να αντεξεταστεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, Ηλία Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος υποπλοίαρχος βρέθηκε νεκρός στις 3/10/2020 σε αυτοκίνητο-αντίκα εντός της αποθήκης που ενοικίαζε έχοντας καρφωμένο στο στήθος το μαχαίρι του. Η υπόθεση εξετάστηκε από τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού ως αυτοχειρία, ωστόσο η μητέρα του υποπλοίαρχου απορρίπτει τη θέση αυτή, αποδίδοντας τον θάνατο του παιδιού της σε σχεδιαζόμενη δολοφονία.