Κοινή άσκηση στην αντιμετώπιση πυρκαγιών με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην ορεινή Λάρνακα.

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 41 εθελοντές και 4 οχήματα του Σώματος Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου από τις βάσεις ανταπόκρισης σε Λευκωσία, Λεμεσό και Οδού, ενώ από την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Kitasweather συμμετείχαν 10 εθελοντές και 2 οχήματα.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακα και ζητήθηκε η συνδρομή πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων για υποστήριξη στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο πλαίσιο της άσκησης ενεργοποιήθηκαν η Μονάδα Ταχείας Ανταπόκρισης, η Emergency Medical Unit, η Μονάδα Drones και η Μονάδα Διοικητικής Μέριμνας του Σώματος Εθελοντών του SupportCY και δοκιμάστηκαν διάφορα σενάρια για αξιολόγηση του επίπεδου ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Η άσκηση αποτελεί μια σειρά από πρωτοβουλίες του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου για την υποστήριξη των προσπαθειών του κρατικού μηχανισμού στα θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης πυρκαγιών.