Σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ απάντησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης προσερχόμενος στη διάλεξη με θέμα: «Δικαστικός έλεγχος και διαδικαστικά ζητήματα στο δίκαιο του ανταγωνισμού μέσα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Ε.Ε.», που διοργάνωσε η Ακαδημία Νομικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κατά πόσον υπάρχουν νεότερα σε σχέση με τις πρόσφατες δύο επιθέσεις που έγιναν κατά λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και αν η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως η Αστυνομία διερευνά και τις δύο υποθέσεις, με τις έρευνες να συνεχίζονται.  Όπως γνωρίζετε, πρόσθεσε, συλλήψεις δεν είχαμε γιατί θα το ανακοίνωνε η Αστυνομία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το θέμα δεν είναι οι συλλήψεις, αλλά ο στόχος είναι να καταλήξουν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.»

Κληθείς να τοποθετηθεί επί δημοσιεύματος στον τουρκοκυπριακό Τύπο που αφορά στη σύλληψη του Τουρκοκύπριου Ακάν Κιουρσιάτ από τις Αρχές της Δημοκρατίας και ότι αυτή ήταν άδικη διότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, ο κ. Αγγελίδης είπε:

«Η απάντηση σε αυτό είναι απλή. Ακολουθήθηκε μια διαδικασία για εκτέλεση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Εκτελέστηκε με τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου και καταχωρήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η υπόθεση. Από εκεί και πέρα, η προώθηση της υπόθεσης και αν είναι άδικο ή όχι, δεν είναι σχόλια που αφορούν στη Νομική Υπηρεσία.

Για σκοπούς καταχώρησης της υπόθεσης βεβαίως υπήρχαν τα στοιχεία, τα οποία και επικαιροποιηθήκαν. Απλώς θυμίζω, χωρίς αυτό να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα και του κατηγορουμένου, ότι ήταν μια υπόθεση η οποία διερευνήθηκε στο παρελθόν και είχαμε και καταδίκη ενός συγκατηγορούμενου γι’ αυτήν την υπόθεση.»