Εκτενούς ενημέρωσης για το σκάνδαλο με τη Μονή Αββακούμ, έτυχε σήμερα για πρώτη φορά ο Γενικός Εισαγγελέας και ομάδα νομικών, από τους ανακριτές της Αστυνομίας.

Στη Νομική Υπηρεσία έσπευσαν τα κλιμάκια που διερευνούν όλο το φάσμα του σκανδάλου, από την οικονομική πτυχή, τις καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Ησαΐα μέχρι και την εμπλοκή της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων.

Τους ανακριτές της Αστυνομίας συνόδευαν οι δύο ποινικοί ανακριτές που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ο ανώτερος δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο νομικός Γιώργος Παπαϊωάννου.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι ανακριτές δεν παρέδωσαν κανένα φάκελο στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη, ωστόσο, αυτό θα γίνει σύντομα, αφοί οι έρευνες για δυο καταγγελίες έχουν σχεδόν περατωθεί.

Η μια περίπτωση αφορά τον ξυλοδαρμό γυναίκας από μοναχό με ζώνη εντός του προαυλίου της Μονής και η άλλη σε καταγγελία πολίτη που αφορά σεξουαλική παρενόχλησή του εντός του μοναστηριού.

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκύπτουν τέτοια στοιχεία που να τις οδηγούν στο δικαστήριο, όμως, όλα είναι ανοικτά μετά που οι σχετικοί φάκελοι θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία για μελέτη.

Ειδικά για την υπόθεση της γυναίκας, που βίντεο την δείχνει να δέχεται χτυπήματα με ζώνη, δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν έχει κανένα παράπονο γι’ αυτό και είναι δύσκολο χωρίς παραπονούμενο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση.

Όσον αφορά στις άλλες υποθέσεις, τα πράγματα πλέον άρχισαν να ξεκαθαρίζουν, απομένει όμως αρκετό έργο αφού μελετούνται τα οικονομικά στοιχεία που προέκυψαν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των δύο αρχιμανδριτών και ενός τρίτου προσώπου καθώς και στοιχεία από το Κτηματολόγιο, τον Φόρο Εισοδήματος και τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, εξελίξεις αναμένονται περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή αρχές της μεθεπόμενης οπόταν όλα τα στοιχεία θα τεθούν εκ νέου ενώπιον των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο ανακριτών διερευνά καταγγελίες του Μητροπολίτη Ησαΐα για οικονομικές ατασθαλίες από μοναχούς, καταγγελίες μοναχών κατά του μητροπολίτη για τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου με την «εισβολή» κουκουλοφόρων στη Μονή και τη μεταφορά των μοναχών στη μητρόπολη καθώς και άλλα αδικήματα που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως εξαπάτησης πιστών, διενέργεια εράνων χωρίς να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις κ.ά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο αρχιμανδρίτες προσέγγισαν πρώην δικηγόρο της Δημοκρατίας για να τους εκπροσωπεί μαζί με τους άλλους νομικούς συμβούλους τους, ο οποίος και έχει αποδεχθεί ν’ αναλάβει την υπόθεσή τους.