Νέα αναβολή στην έναρξη της δίκης του 53χρονου γιατρού από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται πως εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε δύο ασθενείς του, οι οποίοι τελικά προσβλήθηκαν από την covid-19 και απεβίωσαν.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ορισμένη για σήμερα (3/10), ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λάρνακας, ωστόσο το Δικαστήριο επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και την ανέβαλε για ακόμη μία φορά, ορίζοντας την για τις 9 Ιανουαρίου του 2023. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε αναβληθεί και στις 11 Απριλίου η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τη συγκεκριμένη σοβαρή υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.

Ο 53χρονος αντιμετωπίζει 12 σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν σε συνωμοσία για καταδολίευση, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παροχή βοήθειας για την διάπραξη του αδικήματος της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις κι εσκεμμένη διενέργεια ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης ή καταχώρισης στα αρχεία και βιβλία που χρησιμοποιούνται για υποβολή απαιτήσεων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Ο ίδιος αρνήθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2021, στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, ο 53χρονος κατηγορείται ότι εξέδωσε τα πλαστά safePass σε ασθενείς του και ότι καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ως εμβολιασμένα πρόσωπα με το εμβόλιο της Astra Zeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Αυγούστου του 2021, μετά από καταγγελία πολίτη που ανέφερε πως ο γιος του, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμμοχώστου, πως δεν είχε εμβολιαστεί αλλά εξασφάλισε ψεύτικο πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον συγκεκριμένο γιατρό που ήταν συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ και ως Προσωπικός Ιατρός. Ο συγκεκριμένος ασθενής απεβίωσε μετά την καταγγελία, όπως και δεύτερος ασθενής για τον οποίο έγινε αντίστοιχη καταγγελία από συγγενικά του πρόσωπα.