Κραυγή αγωνίας για τις συνθήκες διαβίωσης του 73χρονου Φαίδωνα Μιχαηλίδη και της οικιακής του βοηθού, εξέφρασαν στον «Φ» συγχωριανοί και συγγενείς του. Ο ηλικιωμένος μας ανέφερε ότι ζει σε μια λυόμενη παράγκα, καθώς στις 11 Αυγούστου 2022, μετά από εμπρησμό στο αυτοκίνητό του, κάηκε ολοσχερώς και το σπίτι του. Οι Αρχές είχαν εντοπίσει, τότε, γραμμένο «τα τεράτσια εν δικά μου προειδοποιώ σε», με τους δύο ενοίκους να κινδυνεύουν να καούν στον ύπνο τους.

«Τώρα μεινίσκω σε μία παράγκα. Τι να σωθεί; Τίποτα δεν σώθηκε από το σπίτι. Ούτε τα πράγματα της οικιακής βοηθού και έμεινε χωρίς ρούχα και παπούτσια. Όλο το σπίτι καταστράφηκε», είπε. «Κανένας από το κράτος δεν ήρθε μέχρι σήμερα να με δει. Ούτε αν έχω να φάω, ούτε αν έχω νερό, ούτε τίποτε», είπε και έσπασε από το παράπονο η φωνή του 73χρονου. «Χάλια είμαι», σχολίασε και πρόσθεσε ότι για να μην μείνει στο δρόμο, προθυμοποιήθηκε ένας συγχωριανός του και του παραχώρησε το λυόμενο. «Είναι παράγκες. Τις έφτιαξε κάποιος για εργάτες και υπήρχε μια άδεια. Όμως, ούτε μας χωράει. Ήθελα τώρα που έχει ζέστη να χρησιμοποιήσω ανεμιστήρα. Δεν είχε τόπο να τον βάλω».

Όπως σημείωσε, ο ίδιος απευθύνθηκε στο Γραφείο Ευημερίας, από το οποίο ενημερώθηκε ότι θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει ηλεκτρικές συσκευές. «Είμαι χαμηλοσυνταξιούχος. Έφυγα από το σπίτι με ένα παντελόνι κοντό… Δεν ήρθε μια υπηρεσία του κράτους να με δει. Να με βοηθήσει σε κάτι». 

Εκείνο που ζητά, είναι να φτιάξει ξανά το σπίτι του. «Είμαι σε δύσκολη κατάσταση», είπε ο άνθρωπος και δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυα του. Ο εμπρηστής, σχολίασε ο κ. Μιχαηλίδης, ακόμη δεν πιάστηκε. «Με ρωτάει η Αστυνομία αν τον είδα. Πού να τον δω στις 4:00 το πρωί; Κοιμόμασταν. Αν δεν ήταν ο γείτονας να μας φωνάξει, θα καιγόμασταν». Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης εξέφρασε την πρόθεση να διεξαχθεί έρανος στο χωριό για την οικονομική ενίσχυση του 73χρονου.