Ο Παναγιώτης Ρότσας γράφει για τη διαφθορά και τα κακώς έχοντα στον τόπο μας.
Το ότι η εξαγγελία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μας βρήκε μετά το χαστούκι των οικτρών γεγονότων του Al Jazeera και των «χρυσών διαβατηρίων», αυτό υποδηλώνει πως στις υπηρεσίες του κράτους μας υπάρχουν ανοιχτές τρύπες για διαπλοκή προσωπικών συμφερόντων που επιβάλλεται να κλείσουν εδώ και τώρα αν μη τι άλλο. Καλό είναι κύριε Πρόεδρε το ότι επιδείξατε μεγάλο ενδιαφέρον στα όσα κακά και ανάποδα μας έχουν συμβεί από κάποια μικρόβια που έχουν πλήξει την μηχανή του κράτους μας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό κατά τη δική μου γνώμη.
Θα ήταν καλό και φρόνιμο από τη δική σας θέση να ζητούσατε ένα μεγάλο συγγνώμη από τους πολίτες που σας είχαν εμπιστευθεί και σας είχαν δώσει την ψήφο τους και να παραδεχθείτε πως πράγματι όλα αυτά τα ανεπιθύμητα γεγονότα που μας έχουν βρει τα καταλογίζετε στη χαλαρή στάση και εμπιστοσύνη που δείξατε έναντι των συνεργατών σας στα διάφορα τμήματα της Δημόσια Υπηρεσίας.
Εμείς οι απλοί πολίτες σας κρούαμε τον κώδωνα κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά με τις υπηρεσίες του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, ότι υπάρχουν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα υπερπηδώντας τις αρχές της νόμιμου οδού λύσεων ως τις πρέπουσες αποφάσεις που θα έπρεπε να παρθούν (βλέπε το σφαγείο CΥΡRA κ.τ.λ.)
Πάντα εμείς οι απλοί πολίτες προειδοποιούσαμε κύριε Πρόεδρε όπως οι κυβερνώντες οφείλουν και πρέπει να είναι προμηθείς πριν το κακό μας συμβεί, αλλά το κράτος έρχεται να σβήσει τις φωτιές μετά από τις στάχτες και τα αποκαΐδια.
Η κοινωνία πλέον πια κύριε Πρόεδρε θεωρεί πως «αν δεν υπάρξουν θύματα το κράτος μας δεν κάνει μπρος για να διορθώσει και να πάρει τα σωστά μέτρα».
Δυστυχώς, εκείνοι που επικρατούν μέσα στα κανάλια των κρατικών και ημικρατικών υπηρεσιών ανήκουν σε μια κάστα κομματικού κατεστημένου εκ δεξιών και αριστερών πεποιθήσεων που υπερπηδούν την κοινωνική συνείδηση όχι για τίποτα άλλο αλλά για να ψαρέψουν ψηφοφόρους και μόνον. Εκείνο που έχει παρατηρηθεί στον τόπο μας κύριε Πρόεδρε είναι η οξεία αντιπαράθεση ΑΚΕΛ- ΔΥΣΗ τα τελευταία χρόνια όπου ο διπολισμός ευνοεί τα κονταροκτυπήματα το ένα κόμμα έναντι του άλλου με φόντο την εξουσία, προσπαθώντας το πώς θα βγάλουν στο φως της δημοκρατίας το κάθε παραπάτημα εκείνου του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία από την αντιπολιτευόμενη πλευρά.
Σήμερα το βλέπουμε από πλευράς ΑΚΕΛ-Αριστεράς να απαξιώνει το έργο σας κύριε Πρόεδρε και να τα βάζει ακόμα και με τον κύριο Αβέρωφ πρόεδρο. του ΔΥΣΗ. Τουναντίον, το είχαμε δει όταν στο τιμόνι της εξουσίας βρισκόταν ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Συμφωνώ πως στη σκηνή της πολιτικής πρέπει να υπάρχει και μια άλλη άποψη που την λέμε αντιπολίτευση, εάν βέβαια η κριτική που γίνεται παράγει στοιχεία που είναι προς το καλό νοούμενο συμφέρον του τόπου και των πολιτών.
Ναι, τα κόμματα είναι τα κύτταρα της δημοκρατίας αλλά στη δημοκρατία δεν πρέπει να αντιβαίνουμε και να καταχραζόμαστε την πραγματικότητα για ίδια συμφερόντων και ο νοών νοείτω.