Άλλη μια καταγγελία για παρανομία σε παραλία έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αυτή την φορά για κατασκευή εξέδρας / αποβάθρας στην παραλία Γιάννα Μαρί στον Πρωτάρα, όπως αναφέρει ανακοίνωσης της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου.

«Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «με επιστολή του προς τον Έπαρχο Αμμοχώστου θέτει ερώτημα σε σχέση με παραχώρηση άδειας για την εν λόγω κατασκευή από την αρμόδια αρχή, την οποία προΐσταται».

«Στην φωτογραφία (πάνω), φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κατασκευή η οποία αρχίζει από την ακτή και καταλήγει εντός της θάλασσας. Ως Οικολόγοι έχουν δεχθεί καταγγελία ότι η κατασκευή είναι αυθαίρετη, έγινε χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και χωρίς κανένα σεβασμό προς τη φύση και τους λουόμενους».

«Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες οφείλουν οι αρμόδιες να αποκαταστήσουν την παραλία, άμεσα!»

«Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί στην Κύπρο ότι η μη ύπαρξη περιβαλλοντικής συνείδησης έχει πολύπλευρο κόστος, τόσο σ’ αυτόν που βλάπτει το περιβάλλον, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Συνεχίζουμε όμως ως Οικολόγοι τον αγώνα», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.