Αντίθετος στην προοπτική της μείωσης του προστίμου των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ο πρώην αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, Αντρέας Παπάς, ο οποίος μιλώντας στο philenews podcast χαρακτηρίζει ως εγκληματική ενέργεια την παραβίαση του κόκκινου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν είναι όλοι ανεύθυνοι οδηγοί, σημειώνει ο κύριος Παπάς, επικρίνοντας την κακή νοοτροπία που κουβαλούν κάποιοι θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των άλλων. Aναφέρεται παράλληλα στους χώρους στάθμευσης αναπήρων, για τους οποίους το πρόστιμο έχει ανέλθει στα 300 ευρώ και κάποιοι επιμένουν να καταλαμβάνουν αυτούς τους χώρους, χωρίς να δικαιούνται.

Ο κύριος Παπάς μίλησε για την ανάγκη άμεσων τιμωρητικών μέτρων, όπως αφαίρεση πινακίδων και κάνει λόγο για περισσότερες σημάνσεις που πρέπει να τοποθετηθούν σε κυκλικούς κόμβους και άλλα σημεία για να διευκολύνονται οι συνεπείς χρήστες του οδικού δικτύου.  Οι τραγωδίες, είπε, με αφορμή το τετραπλό θανατηφόρο της Πρωτοχρονιάς, συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτων.