Πλαισιωμένος από τους υποστηρικτές του και σε κλίμα έντονων πανηγυρισμών, σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, έκανε λόγο για απαξίωση αναφερόμενος στο 30% των ψηφοφόρων που κατήλθαν στις κάλπες.

Όπως ανέφερε: «Εκφράζω μια βαθιά ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δούλεψαν απόψε για την διεκπεραίωση των διαδικασιών. Ήταν ένας άθλος να μπορέσουμε, παγκύπριες εκλογές, να τις οργανώσουμε ως Εκκλησία της Κύπρου. Συγχαρητήρια σε όλους και στον τοποτηρητή και βλέπω ότι με έναν διαβλητό τρόπο, προχώρησαν τα πράγματα».

Παράλληλα σημείωσε πως «πρέπει να ευχαριστήσουμε το 30% που ψήφισε. Αυτό επιβεβαιώνει κάτι που εμείς φωνάζαμε εδώ και καιρό, ότι όντως ζούμε μια απαξίωση. Σήμερα, μπαίνοντας ως ένας νέος επίσκοπος στο τριπρόσωπο, φαίνεται ότι η φωνή της νέας γενιάς γίνεται εισακουστή και αυτό μας ικανοποιεί. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναγωνιστές Αγίους Αδερφούς οι οποίοι με έναν έντιμο και τίμιο τρόπο, έδωσαν το δικό τους πρόγραμμα και την δική τους ψυχή και κατέθεσαν τα δικά τους οράματα για την εκκλησία. Πιστέψτε με πως έχουμε όλοι ένα κοινό όραμα, το καλό της εκκλησίας και για αυτό θα εργαστούμε όλοι. Κάθε εκλογή είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Θεωρώ ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, έχει ξανά μια ευκαιρία για την αυτοκριτική της και όλοι μαζί, μονοιασμένοι να προχωρήσουμε για το καλό της. Έχουν ακουστεί σε αυτή την περίοδο, νέες θεματικές που πρέπει να προβληματίσουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχουν ακουστεί πράγματα τα οποία η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να λάβει υπόψη και να πάρουμε συλλογικά αποφάσεις. Θεωρώ πως αυτός ο σύλλογος των αγίων αρχιερέων, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε».

«Επειδή γνωρίζω καλά την Εκκλησιαστική Ιστορία, θα πρέπει να σας πως ότι ήταν η πιο ειρηνικές εκλογές που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Αυτό με ενθουσιάζει και μου δίνει ελπίδα. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε σαν σύνολο, να ανταποκριθούμε στα καλέσματα των καιρών και να δώσουμε πρακτικές λύσεις. Το αγιοπνευματικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζεται» σημείωσε.