Άμεση ποινή φυλάκισης 22 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στον 35χρονο Ρώσο οδηγό, ο οποίος επέφερε τον θάνατο της 62χρονης γυναίκας από την Ουγγαρία, μητέρας δύο παιδιών, θύματος του θανατηφόρου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/12) στην παραλιακή οδό Γεωργίου Βασιλέως στη Γερμασόγεια. 

Συγκεκριμένα ο δικαστής επέβαλε στον 35χρονο κατηγορούμενο άμεση ποινή φυλάκισης 22 μηνών για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμέλειας. Επίσης, επέβαλε ποινή στέρησης άδειας οδήγησης για περίοδο 3 μηνών και δέκα βαθμούς ποινής. Για το αδίκημα της παραβίασης κόκκινων φώτων τροχαίας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €1.000 ενώ για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης €500 όπως και πρόστιμο €500 στην κατηγορία της ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονο σε προηγούμενη δικαστική διαδικασία είχε παραδεχθεί τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώ παρέμεινε υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την επιβολή ποινής. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Αντώνης Αντωνίου και Μαρία Νεοφύτου. 

Το θανατηφόρο σημειώθηκε γύρω στη μια τα ξημερώματα (7/12) όταν το όχημα του 35χρονου με συνοδηγό τη 27χρονη κατευθυνόταν ανατολικά επί της Οδού Γεωργίου Βασιλέως. Στη συμβολή της οδού Παναγιώτη Τσαγγάρη, ο 35χρονος δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το όχημα της 62χρονης η οποία επιχειρούσε να εισέλθει στην παραλιακή με κατεύθυνση δυτικά. Δυστυχώς, η 62χρονη βρήκε ακαριαίο θάνατο. Καθοριστικοί παράγοντες του θανατηφόρου, η αυξημένη ταχύτητα σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.