Σε διαβήματα προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το δοκίμιο των Μαθηματικών της Γ’ Λυκείου, προχώρησαν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως πληροφορείται ο «Φ», η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων με επιστολή της προς τον Πρόδρομο Προδρόμου, του ζητά όπως δώσει οδηγίες για διορθωτικές κινήσεις στο συγκεκριμένο εξεταστικό δοκίμιο, καθώς υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο από μαθητές, όσο και από εκπαιδευτικούς, ότι ακόμη και πολύ καλοί μαθητές στο μάθημα των Μαθηματικών, ήταν ανέφικτο να το επιλύσουν λόγω χρόνου.

Υπενθυμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή, όταν ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες η εν λόγω εξέταση, υπήρξε σωρεία παραπόνων αναφορικά με τη στάθμιση του δοκιμίου με τον χρόνο διάρκειας της εξέτασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι θα γίνει με μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν την εξέταση

Σημειώνεται, ότι το γραπτό του μαθήματος στάλθηκε από Σύνδεσμο Γονέων σχολείου σε καθηγητή στην Ελλάδα, ο οποίος διδάσκει Μαθηματικά σε Πανεπιστήμιο, ζητώντας του όπως το λύσει και διατυπώσει τη θέση του για το κατά πόσον σε αυτό μπορούσαν να ανταπεξέλθουν μαθητές στο πλαίσιο των 90 λεπτών που διήρκησε η εξέταση. Αυτό που αναφέρθηκε στον «Φ» από γονείς, είναι πως ο συγκεκριμένος καθηγητής χρειάστηκε 55 λεπτά (45 για την επίλυση και 10 για να το δει ξανά προτού το ολοκληρώσει), χρόνος ο οποίος συμπίπτει με αυτόν που χρειάστηκε δεύτερος καθηγητής Μαθηματικών στην Κύπρο, όπως μας λέχθηκε, στον οποίο προωθήθηκε το δοκίμιο για να το λύσει και να εκφέρει άποψη. 

Πάντως, οι οργανωμένοι γονείς προτού καταλήξουν στην απόφαση να αποστείλουν επιστολή στον υπουργό για το θέμα, διερεύνησαν το ζήτημα που προέκυψε μέσω διαφόρων σχολείων, όπου ρωτήθηκαν άριστοι μαθητές εάν κατάφεραν να ανταποκριθούν χρονικά στις απαιτήσεις του δοκιμίου, με τους περισσότερους να απαντούν αρνητικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάχαλο με τους μαθητές μετά τον σάλο της διαρροής