Δεν συζητούν καν την πρόταση που τέθηκε ενώπιον τους από τον ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες των εργαζομένων στις δομές υγείας του δημοσίου και αναμένουν ότι την ερχόμενη Τρίτη ο Οργανισμός θα επανέλθει με νέα πρόταση η οποία, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, «θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές που περιλαμβάνονται σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις». 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Οι συντεχνίες τόνιζαν χθες ότι, η πρόταση του ΟΚΥπΥ «συνδέει την ΑΤΑ με τις μισθολογικές αυξήσεις και την αξιολόγηση των εργαζομένων, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της ΑΤΑ, δεν περιλαμβάνει κλίμακες εισδοχής και δεν περιλαμβάνει πρόνοιες που να δίνουν προοπτικές ανέλιξης για τους εργαζόμενους». 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε θέματα τα οποία μας βγάζουν εκτός των βασικών αρχών που περιλαμβάνονται στις συλλογικές συμβάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Φ» εκ μέρους της ΣΕΚ ο Γιώργος Κωνσταντίνου ενώ ο Πρόδρομος Αργυρίδης, εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ ανέφερε ότι «αυτό που μας έχουν παρουσιάσει δεν περιλαμβάνει τίποτα σχεδόν από τις βασικές αρχές τις οποίες και αναμένουμε από τον Οργανισμό ότι επιτέλους θα τις αναγνωρίσει». 

Στην πρόταση του ΟΚΥπΥ την οποία ο «Φ» έχει εξασφαλίσει, προνοείται, μεταξύ άλλων ότι οι αυξήσεις που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι ανά τριετία δεν θα ξεπερνούν το 5% του βασικού τους μισθού περιλαμβανομένης και της ΑΤΑ. 

Συγκεκριμένα, στην πρόταση σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις αναφέρεται:  

– «Οι μισθολογικές αυξήσεις θα αποφασίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και θα κυμαίνονται εντός εύρους 0,5% έως 2,5% σε ετήσια βάση. 

– Οι μισθολογικές αυξήσεις θα πληρώνονται με τη συμπλήρωση τριετίας των υπαλλήλων ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης τους, τηρουμένων των προνοιών του σχετικού κανονισμού 

-Οι μισθολογικές αυξήσεις που θα καθοριστούν θα δίνονται ως εξής: 

– Το 50% του ποσοστού της αύξησης, δίνεται σε όλους τους υπαλλήλους.

– Το υπόλοιπο 50% του ποσοστού αύξησης θα ρυθμίζεται και θα παραχωρείται στη βάση αξιολόγησης της απόδοσης τους σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του Οργανισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οροφή σε συνολική αύξηση επί του βασικού μισθού:

– Η συνολική μισθολογική αναπροσαρμογή (μισθολογικές αυξήσεις και τιμαριθμικό επίδομα), δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% σε ετήσια βάση.

Το διοικητικό συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση που υπάλληλος λαμβάνει μισθό το ποσό του οποίου σε αντιστοιχία με τη μισθολογική κλίμακα της θέσης της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι το ανώτατο, να συνυπολογίζει τον παράγοντα αυτό σε σχέση με το ποσοστό της μισθοδοτικής αύξησης που θα δοθεί, περαιτέρω και ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζεται η καταβολή της μισθοδοτικής αύξησης». 

Οι υπάλληλοι που έχουν ήδη συμπληρώσει τρία έτη εργασίας στον ΟΚΥπΥ και το δικαιούνται, θα λάβουν για το έτος 2023 αύξηση της τάξης του 4,97%. Δηλαδή όπως περιγράφεται σε σχετικό πίνακα που περιλαμβάνεται στην πρόταση, η αύξηση αυτή θα προκύπτει από το 4,47% τιμαριθμικό επίδομα και 0,50% τη μισθολογική αύξηση. Βάσει των υπολογισμών του ΟΚΥπΥ και του συγκεκριμένου πίνακα, για το 2022 η αύξηση καθορίζεται στο 2,29%, για το 2021 στο 2%, για το 2020 στο 2,23% και για το 2019 στο 2,26%. 

Η πρόταση αυτή του ΟΚΥπΥ απορρίπτεται από τις συντεχνίες. «Τα πάντα είναι ασαφή. Διερωτώμαι τι θα πράξει ο ΟΚΥπΥ εάν η ΑΤΑ ανεβεί πέραν του 5%; Η ΑΤΑ είναι μεταβλητή. Αν ανέβει στο 5% η ΑΤΑ ή στο 6% ο ΟΚΥπΥ πως θα το υπολογίζει αφού ορίζει ότι η αύξηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 5% σε ετήσια βάση;», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Φ» ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.  

Συγκεκριμένα για το τιμαριθμικό επίδομα η πρόταση του ΟΚΥπΥ αναφέρει: 

– «Για τα έτη 2018 -2023 καθορίζεται τιμαριθμικό επίδομα στο βασικό μισθό σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα ισχύοντα για την παραχώρηση ΑΤΑ που δόθηκε στον δημόσιο τομέα (ίσο με το 50% της αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).

– Ο Οργανισμός υπό την αίρεση του πιο πάνω όρου θα παραχωρεί τιμαριθμικό επίδομα επί του βασικού μισθού κατά το 50% της αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή με τον ίδιο τρόπο που υπολογίστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία κατά το έτος 2022». 

Η ρύθμιση για το τιμαριθμικό επίδομα και τις μισθολογικές αυξήσεις θα ισχύει για υπόλοιπη διάρκεια της συλλογικής σύμβασης. 

Ανοικτός για διάλογο σε όλα τα ζητήματα ο ΟΚΥπΥ

Η πρόταση του ΟΚΥπΥ, προβλέπει επίσης μεταξύ άλλων ότι «η μισθοδοσία του υπαλλήλου καθορίζεται στα ατομικά συμβόλαια» ενώ «η διάρθρωση, ο αριθμός, ο τίτλος και ο μισθός των θέσεων, καθορίζονται στον εκάστοτε ετήσιο προϋπολογισμό του Οργανισμού». Περαιτέρω, «οι υπάλληλοι του ΟΚΥπΥ εντάσσονται στο νέο επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων το οποίο διέπεται από τις πρόνοιες του περί επαγγελματικού σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ για την υπερωριακή απασχόληση και επιδόματα «ο Οργανισμός, επιπρόσθετα της μισθοδοσίας, έχει τη διακριτική ευχέρεια στο μέτρο των οικονομικών του δυνατοτήτων, να παρέχει κίνητρα, επιδόματα ευθύνης, βάρδιας κ.λπ., πέραν της αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία, για εφημερίες, απογευματινή εργασία κ.λπ. Κατά τον υπολογισμό και καθορισμό των επιπρόσθετων αυτών απολαβών θα λαμβάνεται υπόψη μεταξύ άλλων, η κοστολόγηση τους σε συνάρτηση και με την οικονομική δυνατότητα του Οργανισμού». Για τις άδειες, αργίες και ωράρια γίνεται παραπομπή στους Κανονισμούς που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία του ΟΚΥπΥ». 

Πάντως, ο Οργανισμός παρουσιάζεται έτοιμος να συζητήσει όλα τα ζητήματα τα οποία εγείρονται από τις συντεχνίες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των εκπροσώπων των συντεχνιών, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια πρόταση «κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών» τους και πως η πρόταση που τους παρουσιάστηκε χθες δεν περιλαμβάνει βασικές αρχές που διέπουν συλλογικές συμβάσεις άλλων ημιδημόσιων Οργανισμών, παρέπεμψε στη συνάντηση της Τρίτης, λέγοντας ότι εκεί «όλα τα θέματα θα είναι ανοικτά για συζήτηση». Όπως εξήγησε, η προχθεσινή συνάντηση «δεν αποσκοπούσε στο να βρεθεί λύση και να υπογραφεί η σύμβαση αλλά έγινε για να κατατεθεί η πρόταση, όπως και έγινε». Πρόσθεσε ότι «ο Οργανισμός εξέφρασε τη βούλησή του να συζητήσει το οποιοδήποτε θέμα εγερθεί».

Από πλευράς του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, τήρησε μάλλον ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι «υπάρχει και πλάνο σε περίπτωση αδιεξόδου». «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο ΟΚΥπΥ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον ανεξάρτητο οργανισμό να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες, να δούμε πού θα καταλήξουν και αν δεν καταλήξουν, τότε με καλή θέληση, θα προσπαθήσουμε εμείς να βρούμε μια λύση», είπε.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Είχε ήδη απορριφθεί

Τα ζητήματα που αφορούν την ΑΤΑ στη συγκεκριμένη πρόταση για συλλογική σύμβαση, είχαν αναφερθεί και κατά τη συνάντηση συντεχνιών και ΟΚΥπΥ την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, κάποιες λεπτομέρειες που είχαν λεχθεί από την ηγεσία του Οργανισμού, προκάλεσαν από τότε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιχειρήθηκε εκείνη τη στιγμή από κάποιους από τους εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ να θολώσουν τα νερά, λέγοντας ότι μάλλον δεν κατάλαβαν καλά τα όσα είχαν λεχθεί. Πέραν του παρασκηνίου και των όσων συνέβησαν στην πρώτη συνάντηση, είναι άξιον απορίας το πώς ο ΟΚΥπΥ εν μέσω παναπεργίας για την ΑΤΑ παρουσίασε τη συγκεκριμένη πρόταση.