Τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που αποκάλυψε σήμερα ο Φιλελεύθερος, καταδεικνύουν ακριβώς ποιος και γιατί οδήγησε σε αδιέξοδο τη σύνοδο του Κραν Μοντανά, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας σε τοποθέτηση του ΑΚΕΛ.   

“Ωστόσο, το ΑΚΕΛ, διαστρεβλώνοντας το νόημα μιας πρότασης από ολόκληρη την έκθεση του ΓΓ, επιμένει να επιρρίπτει ευθυνες τόσο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και στον τότε ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ενώ δεν κάνουν καμία αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας, η οποία αποτελεί τον υπαίτιο και για το αδιέξοδο που παρατηρείται σήμερα”, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι θέσεις των κομμάτων σχετικά με την έρευνα του «Φ» για Κραν Μοντανά

“Επιμένει επίσης το ΑΚΕΛ να ξεχνά τις αναφορές στην έκθεση του ΓΓ σχετικά με τις εσωτερικές πτυχές. Ο ίδιος ο ΓΓ σημειώνει πως είχαν ουσιαστικά συμφωνηθεί και παρέμεναν μόνο κάποιες λεπτομέρειες”, προσθέτει. 

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου που θα μας οδηγήσει σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.”