Το χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας ήταν το χωριό με το πιο ψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε ο ΔΗΣΥ και το Πραστειό Κελλακίου της επαρχίας Λεμεσού το χωριό με το υψηλότερο ποσοστό του ΑΚΕΛ. Οι κάλπες των χθεσινών εκλογών έβγαλαν επίσης δύο ισοψηφίες των μεγάλων κομμάτων σε Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου και Άγιο Δημητριανό, αλλά και μια πρωτιά για το ΕΛΑΜ στο χωριό Πολιτικό από όπου κατάγεται ο Πρόεδρος του κόμματος.
 

Συγκεκριμένα ο ΔΗΣΥ στον Κάτω Δρυ έλαβε ποσοστό 71,60% που μεταφράζεται σε 58 ψήφους. Στον Κάτω Δρυ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται στους 139 εκ των οποίων ψήφισαν οι 81. Στο 70,89% ανήλθε το ποσοστό του ΔΗΣΥ στην κοινότητα Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας και στο 69,05% στα Χανδριά της επαρχίας Λεμεσού.

«Κόκκινο» βάφτηκε το Πραστειό Κελλακίου της επαρχίας Λεμεσού, καθώς το ΑΚΕΛ έλαβε ποσοστό 76% που μεταφράζεται σε 32 ψήφους. Στο χωριό αυτό υπάρχουν 92 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι από τους οποίους ψήφισαν οι 51. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το χωριό Μελίνη της επαρχίας Λάρνακας με ποσοστό 73,58% και την τρίτη το Πελένδρι με ποσοστό 69,27%.

 

Οι κάλπες των χθεσινών εκλογών έβγαλαν και δύο ισοψηφίες των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έλαβαν από 32,57% αμφότεροι, ενώ το ίδιο ποσοστό, 22,64%, έλαβαν τα δύο κόμματα και στον Άγιο Δημητριανό Πάφου.

Το ΕΛΑΜ που είδε σημαντική αύξηση των ποσοστών του αν και δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή, στο χωριό Πολιτικό της επαρχίας Λευκωσίας από όπου κατάγεται ο Πρόεδρος του κόμματος, Χρίστος Χρίστου κατετάγη πρώτη δύναμη με ποσοστό 38,74%.

Πηγή: philenews