Η Mohari Hospitality, μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα την Κύπρο ανακοίνωσε πως εξαγόρασε τη περασμένη Δευτέρα την Tao Group Hospitality από την Madison Square Garden Entertainment, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία πολυτελών εστιατορίων και νυχτερινής διασκέδασης στα 550 εκατομμύρια δολάρια.

Με την ένταξη του Tao Group στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της Mohari, οι εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων φιλοξενίας υψηλής ποιότητας.

Η Mohari Hospitality, μια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται στους τομείς του πολυτελούς τρόπου ζωής και της φιλοξενίας, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Tao Group Hospitality, μια παγκόσμια καινοτόμα εταιρεία  στον τομέα των εστιατορίων, της νυχτερινής ζωής και της ψυχαγωγίας, από την Madison Square Garden Entertainment Corp. Η συναλλαγή αποτιμά την Tao Group Hospitality στα 550 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, με την επιφύλαξη των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις από Σαουδική Αραβία

Αυτή η εξαγορά προσθέτει στο ήδη εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων της Mohari, αλλά πέραν αυτού, παρέχει επίσης στον όμιλο μια πλατφόρμα και μια ομάδα διαχείρισης που θα επιταχύνει τα αναπτυξιακά της σχέδια και θα εμβαθύνει το αποτύπωμά της σε κορυφαίους προορισμούς φιλοξενίας.

«Ο όμιλος Tao Group έχει εξελιχθεί από καινοτόμος στη νυχτερινή ζωή σε ηγέτη στον κορυφαίο τρόπο ζωής και φιλοξενίας. Το παγκόσμιο αποτύπωμά του με περισσότερες από 80 επώνυμες τοποθεσίες σε περισσότερες από 20 αγορές και η καλύτερη υποδομή διαχείρισης στην κατηγορία της μιλάει για τις τεράστιες δυνατότητες του ομίλου», δήλωσε ο J. Allen Smith, Managing Partner, της Mohari. 

Η Tao Group θα συμπληρώσει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο πολυτελών και lifestyle ακινήτων και λειτουργικών εταιρειών του Mohari, συμπεριλαμβανομένου του Peninsula Papagayo στην Κόστα Ρίκα, όπου εδρεύει ένα πολυτελές θέρετρο Four Seasons, του Centro Canalejas Madrid, όπου λειτουργεί το Four Seasons Madrid, και του The Ritz-Carlton Yacht Collection. Η Mohari διοικείται από μια έμπειρη ηγετική ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται ο επενδυτής και ιδρυτής Mark Scheinberg και ο διευθύνων εταίρος J. Allen Smith, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts. 

Το χαρτοφυλάκιο πολυτελούς φιλοξενίας της Mohari ευθυγραμμίζεται με την εκτεταμένη παγκόσμια συλλογή εμπορικών σημάτων του Tao Group, όπως το TAO, το βραβευμένο με αστέρι Michelin Hakkasan, το OMNIA, το Marquee, το LAVO, το Beauty & Essex και άλλα. Η Mohari θα φέρει βαθιά εμπειρία στην ανάπτυξη ακινήτων και τη διαχείριση της φιλοξενίας στον Όμιλο Tao, ειδικά για έργα όπως το Tao Hotel στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Tao Group θα συνάψει πολυετή συμφωνία με την MSG Entertainment για συνεχείς υπηρεσίες συμβουλευτικής, μάρκετινγκ και υποστήριξης στο Madison Square Garden και στο Sphere στο Λας Βέγκας.

Σχετικά με την Mohari Hospitality 

Η Mohari Hospitality, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από τον επιχειρηματία επενδυτή Mark Scheinberg, είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων σε ακίνητα, με έμφαση στην πολυτελή φιλοξενία σε προνομιακές αστικές αγορές και αγορές θερέτρων. Οι επενδύσεις της Mohari περιλαμβάνουν τόσο αναπτυξιακά όσο και λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία και έχει έδρα την Κύπρο.