Σε αναμονή βρίσκεται η ΚΕΔΙΠΕΣ για την ολοκλήρωση της μελέτης του ιρλανδικού οίκου BDO και BDO Kύπρου που θα καθορίσει και το μελλοντικό επιχειρησιακό πλάνο της. Οι εργασίες άρχισαν τον Μάιο 2019 με την υπογραφή της συμφωνίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019 όπως ήταν το αρχικό πλάνο.
 
Ωστόσο δεν αποκλείεται η επέκταση κάποιον χρονοδιαγραμμάτων και οι εξελίξεις να τρέξουν το 2020. Οι κύριες ενότητες των συμβουλευτικών υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία αφορούν: 
  • Καθορισμό οργανικής δομής και τρόπου λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ καλύπτοντας και το θέμα της αναγκαίας στελέχωσης σε συνάρτηση με το έργο που έχει να διεκπεραιώσει. 
  • Επανακαθορισμό στρατηγικής και επιχειρηματικού πλάνου. 
  • Πώληση του μεριδίου ύψους 49% στην Altamira Asset Management Cyprus Ltd . Για την πώληση του ποσοστού της ΚΕΔΙΠΕΣ στην Altamira, είναι σε εξέλιξη επαφές και με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.
  • Αξιολόγηση του συμβολαίου διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων και της σχέσης με τον διαχειριστή, Altamira Asset Management Cyprus Ltd, και εισήγηση είτε για επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου και επανακαθορισμό της σχέσης ή επιλογή καινούργιου διαχειριστή.
H ΚΕΔΙΠΕΣ ελέγχει το 49% της Altamira Asset Management (Cyprus) Ltd η οποία διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του πρώην Συνεργατισμού. Η δέσμευση που αναλήφθηκε ήταν η διάθεση του ποσοστού μέσα σε περίοδο έξι μηνών από την έγκριση του σχεδίου. Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ έχει οκτώ προτεραιότητες ενώπιον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενδεχομένως να ανακτηθούν πάνω από €2,5 δισ.

Tην εκπλήρωση των δεσμεύσεων της ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την επαναξιολόγηση και βελτίωση του στρατηγικού πλάνου για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή μας όπως και για τα εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία έτυχαν αναδιάρθρωσης. Την αποτελεσματική παρακολούθηση και συνεργασία με την Altamira Asset Management Cyprus. Τη βελτίωση της οργανωτική δομής της ΚΕΔΙΠΕΣ, όπως και συναφή θέματα τα οποία αφορούν το προσωπικό. Ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης. Τη σωστή διαχείριση λειτουργικών δαπανών και εξόδων.

 
Υλοποίηση των όσων διαλαμβάνονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την Ελληνική Τράπεζα σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Εγγύησης Δανείων και τη Μεταβατική Συμφωνία Παροχής Υπηρεσιών (TSA). Τη συνεργασία της ΚΕΔΙΠΕΣ με τις Αρχές και Φορείς του Κράτους όπως και τη στήριξη των Αρχών σε ό,τι αφορά τις έρευνες που γίνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.
 
Το ανθρώπινο δυναμικό της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέρχεται σε 345 άτομα, εκ των οποίων 51 άτομα επέστρεψαν από την Altamira, ενώ άλλα 189 άτομα της Altamira είναι προσωπικό της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Επίσης άτομα που αποχώρησαν με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου εργοδοτούνται σε προσωρινή βάση για την ομαλή συνέχιση των εργασιών και την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας η οποία θα παρέχεται, βάση της μεταβατικής συμφωνίας εξυπηρέτησης μεταφοράς εργασιών, μέχρι το Νοέμβριο του 2019. O αριθμός των ατόμων αυτών είναι σήμερα 20 και μειώνεται κάθε μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες, και όλα τα άτομα θα αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019. 
 
Σχετικά με το Δ.Σ, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, έχει συσταθεί σε σώμα μετά τον διορισμό 3 νέων ανεξάρτητων μελών, με Πρόεδρο τον Λάμπρο Παπαδόπουλο, αντιπρόεδρο τον Μάριο Χοιρομερίδη και νέο Μέλος τον Δρ. Μάριο Πιτσιλλή. Παραμένουν ως μέλη ο Γιώργος Παντελή και ο Διονύσης Διονυσίου από πλευράς Κυβέρνησης μέχρι τον διορισμό δύο άλλων νέων μελών και οι εκτελεστικοί σύμβουλοι είναι ο Σταύρος Ιακώβου και ο Λάμπρος Παπαλαμπριανού.