• Ολιστικές λύσεις βιώσιμες σε εταιρείες και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Oι έννοιες της αφερεγγυότητας, της εταιρικής διάσωσης και αναδιάρθρωσης, έχουν καταστεί οικείες τόσο στους παρόχους ρευστότητας όσο και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Δυσκολίες σχετικές με το οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον, αστοχίες στις επιλογές της διοίκησης αλλά και απρόοπτα γεγονότα, μπορεί να οδηγήσουν την επιχείρηση σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της ή οι υποχρεώσεις της να υπερβούν την αξία των στοιχείων του ενεργητικού της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μοναδική λύση είναι οι επίσημες διαδικασίες αφερεγγυότητας και η ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ έχει την εμπειρία να καθοδηγεί τους πελάτες στις διαδικασίες αυτές. Ωστόσο, εάν η επιχείρηση, παρότι βιώσιμη, αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ταμειακών ροών (π.χ. λόγω απροσδόκητου επισφαλούς χρέους ή επαχθών κυβερνητικών ή υπερεθνικών μέτρων), άλλες επιλογές, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους ή της εταιρικής δομής και στρατηγικής, μπορεί να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για όλα τα μέρη.

Στις περιπτώσεις αυτές η ομάδα Αναδιάρθρωσης και Αφερεγγυότητας της ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ παρέχει υπηρεσίες όπως:

• Ο εντοπισμός/επισήμανση πρώιμων προειδοποιητικών ενδείξεων ότι η επιχείρηση μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

• Αξιολόγηση των άμεσων λόγων ανησυχίας και βοήθεια στη σταθεροποίηση της θέσης της, βραχυπρόθεσμα.

• Αξιολόγηση των επιχειρησιακών παραμέτρων και εντοπισμός τομέων όπου απαιτούνται αλλαγές.

• Βοήθεια, όπου χρειάζεται, στην προετοιμασία ενός ρεαλιστικού σχεδίου ανάκαμψης και καθοδήγηση του πελάτη στην κατάλληλη διαδικασία αφερεγγυότητας.

• Εξασφάλιση της υποστήριξης όλων των μερών των οποίων τα συμφέροντα επηρεάζονται από το παραπάνω σχέδιο.

• Ανάπτυξη επίσημων προτάσεων αναδιάρθρωσης βάσει του περί Εταιρειών Νόμου και εξασφάλιση των σχετικών εγκρίσεων.

• Διαπραγμάτευση νέων όρων αποπληρωμής προμηθευτών.

• Εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

• Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης της εφαρμογής των παραπάνω και της εξέλιξης της εταιρικής θέσης.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει επαγγελματίες αφερεγγυότητας και είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες στην Κύπρο. Πελάτες τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον χρηματοοικονομικό κόσμο επωφελούνται από την πολύπλευρη και «πρακτική» προσέγγισή μας, τη διεθνή μας εμβέλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Η εμπειρία μας στις εγχώριες και διασυνοριακές διαδικασίες αφερεγγυότητας και στις αναδιαρθρώσεις είναι απαράμιλλη. Έχουμε συμμετάσχει σε σύνθετες αναδιαρθρώσεις δανείων, δικαστικές υποθέσεις πτώχευσης και αφερεγγυότητας, αγοραπωλησίες χρεών και δανείων, αξιολογήσεις εταιρικής διάσωσης και υλοποίηση εταιρικών σχεδίων διάσωσης και ενεργήσαμε ως εκκαθαριστές, ή παραλήπτες εταιρειών ή ως διαχειριστές σε περιπτώσεις πτωχεύσεων ιδιωτών.

Η θέση της ομάδας μας εντός μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας όπως η ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ σημαίνει επίσης, ότι διαθέτει άμεση πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη σε διάφορους τομείς, όπως αυτοί των δικαστηριακών υπηρεσιών, το τραπεζικό, εργατικό, εταιρικό και εμπορικό δίκαιο, οι φορολογικές υπηρεσίες, το ναυτιλιακά, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα ακίνητα. Με άλλες λέξεις: εστιάζουμε στη «μεγάλη» εικόνα, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας «ολιστικές» λύσεις.