Ο ιδιοκτήτης μιας περιουσίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον κλάδο της μόδας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υιοθετήσει τον 51χρονο κηπουρό του και να τον κάνει επίσημο κληρονόμο ενός μέρους του πλούτου του από τη δυναστεία Hermès, αναφέρουν πολλά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας τον Nicolas Puech σε μια λίστα με εξαιρετικά πλούσιους οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις-έκπληξη για το πού θα κληροδοτήσουν την περιουσία τους.

Ο Puech, ο οποίος δεν έχει σύζυγο ή παιδιά, σχεδιάζει να αφήσει περίπου το ήμισυ της τεράστιας περιουσίας και του χαρτοφυλακίου ακινήτων του στον κηπουρό και την οικογένειά του, σύμφωνα με την ελβετική Tribune de Genève, κίνηση που έρχεται εν μέσω μιας αναφερόμενης ρήξης σχετικά με επιχειρηματικές αποφάσεις εντός της οικογένειας.

Με καθαρή περιουσία περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Puech φέρεται να σκοπεύει να αφήσει στον κηπουρό του το μισό της περιουσίας του και του έχει ήδη παραχωρήσει ένα ακίνητο στο Μαρόκο και μια βίλα στην Ελβετία, συνολικής αξίας σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση είναι σπάνια για κληρονομικές δυναστείες πλούσιων οικογενειών – ο Puech είναι κληρονόμος πέμπτης γενιάς του Thierry Hermès, ο οποίος ίδρυσε τον πολυτελή οίκο μόδας το 1837 – ωστόσο οι ιδιαίτερες κληρονομικές διαρρυθμίσεις δεν είναι πρωτόγνωρες, ακόμη και μεταξύ των εξαιρετικά πλουσίων.

Το 2007, ένας αστός πορτογαλικής καταγωγής ονόματι Luis Carlos de Noronha Cabral de Camara φέρεται να άφησε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ένα διαμέρισμα 12 δωματίων στη Λισαβόνα, ένα σπίτι στην Πορτογαλία, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δύο μοτοσυκλέτες σε μια ομάδα 70 ατόμων από τα ονόματα των οποίων καλούσε τυχαία από έναν τηλεφωνικό κατάλογο περισσότερο από μια δεκαετία πριν από τον θάνατό του.

Ένας Καναδός δικηγόρος τη δεκαετία του 1920 άφησε ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του σε ένα καταπίστευμα που θα εκκαθαριστεί 10 χρόνια μετά τον θάνατό του και θα δοθεί σε μια γυναίκα από το Τορόντο που κατάφερε να γεννήσει τα περισσότερα παιδιά μεταξύ 1926 και 1936. Τέσσερις μητέρες τελικά επωφελήθηκαν από το σχέδιο που ονομάστηκε “Great Stork Derby” και ο καθένας έλαβε 110.000 $ (το ισοδύναμο περίπου 2,4 εκατομμυρίων $ σήμερα).

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Μίσιγκαν θα κληροδοτούσε την περιουσία του στην οικογένειά του, αλλά η τελευταία θα μπορούσε να “χαρεί” την κληρονομία έναν αιώνα μετά τον θάνατο του εκλιπόντος. Ο Ουέλινγκτον Μπερτ συμπεριέλαβε στη διαθήκη έναν όρο για την περιουσία του, αξίας 110 εκατ. δολαρίων, που οδήγησε στο να τον κληρονομήσουν 12 άτομα το 2010, αφού έπρεπε να περάσουν 21 χρόνια από τον θάνατο του τελευταίου επιζώντος εγγονού του για να περάσουν τα χρήματα του Μπερτ σε νέα χέρια.

Νωρίτερα φέτος, ένας μυστικός πολυεκατομμυριούχος στο Νιου Χάμσαϊρ αποφάσισε να αφήσει όλη την περιουσία του —3,8 εκατομμύρια δολάρια— στην πόλη που ζούσε για δεκαετίες.

Forbes