Πρόταση νόμου που προνοεί τη δημιουργία της κατηγορίας «ξενοδοχείων υπαίθρου», η οποία να διευκολύνει την Κυβέρνηση να ασκεί διαφορετική πολιτική για αυτή την κατηγορία, συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εμπορίου.

Η πρόταση νόμου, που υπογράφουν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Νίκος Σύκας, τροποποιεί τον περί Ρύθμισης, Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμου, με την εισαγωγή και ορισμό του όρου «ξενοδοχείο υπαίθρου».

«Η κατηγοριοποίηση των ορεινών θερέτρων σημαίνει ότι μπορούμε να ασκούμε μια διαφοροποιημένη πολιτική για αυτή την κατηγορία ξενοδοχείων», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο κ. Χατζηγιάννης, σημειώνοντας ότι η κατηγορία αυτή δεν είναι ίδια με τα ξενοδοχεία των παράλιων περιοχών, αλλά και ούτε την κατηγορία των αστικών περιοχών.

Όπως είπε, έχει βρεθεί ο τελικός ορισμός της κατηγορίας. «Άρα δημιουργούμε τη δυνατότητα από πλευράς του κράτους να εφαρμόζει ξεχωριστή πολιτική για τα ορεινά θέρετρα».

Είπε ότι σήμερα λειτουργούν μεταξύ 18 και 20 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στις ορεινές περιοχές και χαιρέτισε την αποδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές και από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Σήμερα με την πρόταση νόμου δημιουργούμε εκείνο το εργαλείο, εκείνη τη δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές στήριξης για κάθε κατηγορία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε διαφορετική κατηγορία».