Δύο επιτροπές διεκδικούν να συζητήσουν το ίδιο θέμα και συγκεκριμένα την εμπλοκή που προέκυψε για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Το θέμα συζητείται εδώ και δύο χρόνια στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών και μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες υπήρξε προγραμματισμός να τεθεί ξανά προς συζήτηση  στις 25 του μήνα.

Ωστόσο, σήμερα αποφασίστηκε να εγγραφεί και να συζητηθεί το θέμα της μεγάλης επένδυσης και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με πρόθεση να επικεντρωθεί στην (απόρρητη) σύμβαση μεταξύ του κράτους και της αναδόχου εταιρείας.

Οι δύο πρόεδροι των επιτροπών δεν τα βρήκαν στην προσπάθεια για διεξαγωγή κοινής συνεδρίας και κλήθηκε να παρέμβει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας, δήλωσε πως αποτελεί έλλειψη σεβασμού ένα θέμα που συζητείται σε μια επιτροπή να το εγγράφει για συζήτηση μια άλλη επιτροπή. Μάλιστα, σημείωσε πως οι συνεδρίες θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα, με το θέμα να τίθεται στη μια επιτροπή η ώρα 9 και στην άλλη η ώρα 11!

«Θα μας περιπαίζει ο κόσμος, αφού  δεν τα λύνουμε μεταξύ μας, θα πρέπει να παρέμβει η Πρόεδρος της Βουλής» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ανάφερε πως την επιτροπή την ενδιαφέρει η πορεία του χρήματος και η ενδεχόμενη σπατάλη δημόσιων πόρων. Όπως είπε, τα πλείστα θέματα στην Επιτροπή Ελέγχου σχετίζονται ούτως ή άλλως με θέματα άλλων επιτροπών, αλλά συζητούνται από άλλη σκοπιά.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, είπε πως το θέμα θα πρέπει να παραμείνει στην Επιτροπή Μεταφορών.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι δεν πρέπει να δίνονται λανθασμένες εντυπώσεις και τα ίδια θέματα να μην συζητούνται σε δύο επιτροπές. Είπε, επίσης, πως η σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων αποφάσισε να μην υπογράφεται η ατζέντα και εάν υπάρχουν τέτοια ζητήματα θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις η σύσκεψη. Ανάφερε, ακόμα, ότι μετά το πέρας της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των προέδρων των επιτροπών, για να αποφασιστεί σε ποια από αυτές θα συζητηθεί.