Στοχευμένα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας για όλους ζητά ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), σημειώνοντας ότι επικροτεί τις θέσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το θέμα.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι επικρατούν προκλήσεις και αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι από τις συνέπειες των γεωπολιτικών καταστάσεων στην Ευρώπη και στην περιοχή μας. “Η ακρίβεια ‘πνίγει’ καθημερινά όλο και περισσότερο τους πολίτες εν μέσω των αυξήσεων. Οι πολίτες πλέον άλλαξαν τις καταναλωτικές τους συνήθειες λόγω των αυξήσεων αφού αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα γα την διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους”, αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και την πολεμική κρίση, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή, έχουν δημιουργήσει δυσκολίες σε πολλούς δανειολήπτες ως προς το να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. “Επομένως θα πρέπει να ξεκινήσει από όλους μία προσπάθεια αποτροπής νέου κύματος μη εξυπηρετούμενων δανείων, ως αποτέλεσμα της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων, της ακρίβειας και των πολέμων”, αναφέρει.

Καλεί ακόμη την Κυβέρνηση να δημιουργήσει “άμεσα ένα πακέτο στήριξης για όλους με στοχευμένα μέτρα” που θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.