Το μέλλον της Κύπρου είναι στην Ενωμένη Ευρώπη και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο μας για αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, αναφέρει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) ενόψει της αυριανής 20ης επετείου της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

«Η επέτειος των 20 χρόνων από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ένωση αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ.

Σημειώνει πως σε αυτά τα 20 χρόνια, που η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, η χώρα μας, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την Ε. Ένωση.

«Στο κυπριακό, η Κύπρος τώρα δεν είναι μόνη της  στην προσπάθεια της για λειτουργική και βιώσιμη λύση στο εθνικό πρόβλημα. Με πρωτοβουλίες, που στηρίζει η Ε. Ένωση προσπαθούμε να αλλάξουμε την άτεγκτη θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στο νησί», αναφέρεται.

Το Επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι η ΕΕ στάθηκε δίπλα στην Κύπρο, όταν το 2013 λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης χρειαστήκαμε οικονομική βοήθεια. Συμπληρώνει ωστόσο ότι «σίγουρα, η βοήθεια της Ευρώπης ήρθε με πολύ σκληρούς όρους και προϋποθέσεις, όμως η Κύπρος στάθηκε στα πόδια της και σήμερα παρουσιάζει ένα από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε. Ένωσης».

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΒΕ σημειώνει ότι στο επιχειρείν, η Κύπρος αξιοποίησε πολλά προγράμματα και σχέδια της Ε. Ένωσης για εκσυγχρονισμό και τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων μας, ενώ στον κοινωνικό τομέα, η Κύπρος βοηθήθηκε από την Ευρώπη τόσο σε έργα υποδομής, όσο και σε κοινωνικές δράσεις που βελτίωσαν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

«Βλέποντας, σήμερα, πίσω, παρατηρούμε πόσο δικαιώθηκε το ΚΕΒΕ που πρωταγωνίστησε στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου», σημειώνει το Επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί έβαλε το δικό του λιθαράκι στο να καταστεί η Κύπρος μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».