Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις επαφές του καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενώ θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κόμπος θα συμμετάσχει σε συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας.

Αναφέρεται ότι θα παραστεί, επίσης, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, και θα παρακαθήσει σε δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, με θέμα τις διατλαντικές σχέσεις.

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψει τη Συμφωνία στο πλαίσιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, σχετικά με τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας σε περιοχές πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας.