Στον αγαπημένο της Σαμ Σέπαρντ επιστρέφει η Αθηνά Κάσιου και η Open Arts προτείνοντας από τις 10 Μαρτίου το σκοτεινό, μακάβριο και πικρά αστείο οικογενειακό δράμα «Θαμμένο Παιδί» (Buried Child, 1978), που τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ.

Μαζί με το «True West», που επίσης έχει ανέβει από την Open Arts, θεωρούνται τα έργα που πήγαν ένα βήμα μπροστά το αμερικανικό θέατρο: οι χαρακτήρες του, οι απογοητευμένοι, βίαια μαύρα πρόβατα μέσα στους κόλπους της οικογένειας, είχαν την άγρια διαύγεια εκείνων που από καιρό αγνοούνται. Αρχικά δίνουν την εντύπωση ότι αγωνίζονται να γκρεμίσουν κάτι, σταδιακά όμως αρχίζουν να επιδίδονται σε διανοητικούς «φαύλους κύκλους» και στη συνέχεια σε χειμαρρώδεις μονολόγους.

Μια οικογένεια σε μια φάρμα στο Ιλινόις, στην μέση του πουθενά, έρχεται αντιμέτωπη με το θαμμένο παρελθόν της, όταν ο εγγονός Βινς επιστρέφει με την φιλενάδα του Σιέλλη αλλά κανένας δεν τον αναγνωρίζει.

Συντελεστές 

Παίζουν σε σειρά εμφάνισης: Σπύρος Σταυρινίδης, Λένια Σορόκου, Αλέξανδρος Παρίσης, Βαλεντίνος Κόκκινος, Γιάννης Καραούλης, Αντωνία Χαραλάμπους, Θανάσης Γεωργίου.

Σκηνοθεσία – Αθηνά Κάσιου

Σκηνικά & Κοστούμια – Λύδια Μανδρίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού – Καρολίνα Σπύρου

Σχεδιασμός Ήχου- Αντρέας Τραχωνίτης

Mαλλιά – Μάριος Νεοφύτου

Φωτογραφία – Στέλιος Καλλινικού

Σε μετάφραση της ομάδας. 

Γραφικά – Μύρια Κονναρή

Παραστάσεις

10, 11, 16, 18, 22, 23, 30 Μαρτίου, 1, 5, 6, 8, 12, 13 και 15 Απριλίου. 

Λευκωσία, SPACE, Κωστή Παλαμά 12, 96216188

Πηγή: philenews