Δύο εμβληματικά έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Τιμ Βίνσεντ- Σμιθ δωρίζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde και η Kyriakides Piano Gallery.

Πρόκειται για τα έργα «The Piano Cube» και «Floating Pianos» που φιλοτεχνήθηκαν επαναχρησιμοποιώντας δημιουργικά (upcycling) πιάνα, των οποίων ο χρόνος ευδόκιμης υπηρεσίας, ως μουσικά όργανα, εξαντλήθηκε.

Η Kyriakides Piano και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde αποφάσισαν αντί να τα καταστρέψουν, να τα προσφέρουν σε αυτή τους τη μορφή, δηλαδή ως γλυπτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συγκεκριμένα τα έργα θα κοσμούν το Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

Στόχος του Πανεπιστημίου και επιθυμία των δωρητών είναι η συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών στην Κύπρο, καθιστώντας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου κέντρο προβολής και ανάπτυξης πολιτισμού, τεχνών και δημιουργικότητας.

Ειδική τελετή για τη δωρεά των έργων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 12:30μ.μ. στον χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα δυο έργα, στο ΣΕΚΚΙ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde Σταύρος Κυριακίδης.