Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την καταγγελία της βουλεύτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου σχετικά με βίντεο εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ που προβλήθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας σε τελειόφοιτους κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών.

Στην εξίσωση μπαίνει τώρα και ο βουλευτής, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η φασιστική νοοτροπία να επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από βουλευτές ή οργανωμένα σύνολα που δεν σέβονται την αντίθετη άποψη».

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ανέφερε:

Αξιότιμη κυρία Μιχαηλίδου,

Με θλίψη και απογοήτευση ενημερώθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφασή σας να διατάξετε έρευνα για καθηγητή/καθηγήτρια Θρησκευτικών που σε λύκειο της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου όπου με ομιλία του εξηγεί επιστημονικά τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά της τρίτης λυκείου ή γενικότερα αυτών των ηλικιών ενημερώνονται για τις θέσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και άλλων, πρέπει να αφεθεί στην κρίση των παιδιών αυτών η κριτική σκέψη. Θεωρώ φασιστική την ενέργεια της Αλεξάνδρας Ατταλίδου και ταυτόχρονα δείκτη αδυναμίας από μέρους σας να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο.

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε βεβαίως και η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας, αναλόγως του ποιοι φωνασκούν ή απειλούν επανειλημμένα για συγκεκριμένα θέματα.

Η απάντηση της Ατταλίδου

Με αφορμή την επιστολή του κ. Μυλωνά, η κ. Ατταλίδου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ανέφερε:

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο philenews, η Επίτροπος του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου ανέφερε το Γραφείο της θα κινηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για το εάν υπήρξε διερεύνηση του περιστατικού.

«ΟΧΙ στην επιβολή «woke» ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα στα σχολεία!»

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

Κάποιοι εργολαβικά έχουν αναλάβει να υποσκάψουν τον θεσμό της οικογένειας, τις ρίζες, τις παραδόσεις, την εθνική μας ταυτότητα και αυτό φαίνεται μέσα από τις πράξεις τους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στηρίζουμε τον θεολόγο που επέλεξε να προβάλει βίντεο με ομιλία από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικόλαο, για να ενημερώσει σωστά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να σταματήσει να κρύβεται πίσω από έρευνες, υπακούοντας στις εντολές όσων θέλουν να επιβάλουν την άποψη «woke» ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα, παρουσιάζοντας το αφύσικο ως φυσιολογικό, σε μια προσπάθεια να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ότι πιο αγνό έχουμε, τα ίδια μας τα παιδιά.

Υπογραμμίζουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε την φίμωση οποιουδήποτε που τολμάει να λέει την αλήθεια. Θα είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι ότι δεν θα ανεχτούμε τις φασιστικές μεθόδους αυτών που θέλουν να επιβάλουν τον εκφοβισμό, καταστρατηγώντας την δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης.