Η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι αποφασισμένη να απαλλαγεί από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τον Γενικό Ελεγκτή. Δεν έχει την εξουσία να τον απολύσει και αντ ‘αυτού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το έγκλημα που διαπράχθηκε; Ο Γενικός Ελεγκτής κάνει τη δουλειά του με διαφάνεια και αποκαλύπτει τη διαφθορά και αν αυτό είναι έγκλημα τότε ζούμε σε μια χώρα κωφών και τυφλών! 

Το θέμα, η κυβέρνηση αρνείται να παραδώσει εκατοντάδες αρχεία “Χρυσών Διαβατηρίων” για διερεύνηση από το Τμήμα Ελέγχου και Γενικό Ελεγκτή. Αυτή η απατηλή συμπεριφορά αποκαλύπτει ξεκάθαρα μια επίσημη συγκάλυψη και συνενοχή. Την ίδια στιγμή εφαρμόζονται τακτικές εκβιασμού από την κυβέρνηση που διακινδυνεύουν τον 2021 προϋπολογισμό του κράτους. Όλα αυτά για χάρη κάλυψης και προστασία πολιτικών, δικηγορικών γραφείων και άλλων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός με συντριπτική πλειοψηφία δεν εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο και τώρα η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η κοινοβουλευτική απόφαση τελικά δείχνει μια “Ψήφο μη Εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση και στην πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσουν νέες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές έκτακτης ανάγκης έτσι οι στάβλοι της διαφθοράς τελικά να καθαριστούν με ένα νέο εκλεγμένο Πρόεδρο και νέους βουλευτές με βάση τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Κύπριοι μπορεί να ήταν μισοκοιμισμένοι, αλλά σίγουρα δεν ήταν μισοπεθαμένοι! Τελικά ξύπνησαν και απαιτούν δικαιοσύνη…

*Συγγραφέας / Καλλιτέχνης

www.artpal.com/chrysafis