Την κραυγή απόγνωσης των συνεργείων ελαστικών μετέφεραν μέσω της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος που συνήλθε εκτάκτως χθες μετά την πυρκαγιά στους χώρους διαχείρισης της Enerco, εκπρόσωποι των συστημάτων (RTM και E4C) που έχουν άδεια λειτουργίας για περισυλλογή των αποβλήτων ελαστικών και την παράδοση τους στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού για διαχείριση.

Οι εκπρόσωποι των δύο συστημάτων ανέφεραν ότι βρίσκονται σε απόγνωση από τη στιγμή που δέχονται συνεχώς τηλέφωνα για παράπονα από συνεργεία για μη παραλαβή των ελαστικών που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους. Όπως εξήγησαν, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Ιουνίου, η Enerco τους έκλεισε την πόρτα και δεν παραλαμβάνει πλέον ελαστικά. Εκπρόσωποι των δύο συστημάτων ανησυχούν από τη στιγμή που αρκετά συνεργεία στοιβάζουν τα ελαστικά στα πεζοδρόμια, έξω από τα μαγαζιά τους, που βρίσκονται σε πολυκατοικίες και διερωτώνται ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Μετά την πυρκαγιά, επισήμαναν, δεν υπάρχει άλλος αδειοδοτημένος χώρος να τα μεταφέρουν, ενώ η Enerco δεν παραλαμβάνει ελαστικά από τη στιγμή που αδυνατεί να τα αποθηκεύσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συσσωρεύονται στα συνεργεία ελαστικά μετά την πυρκαγιά

Όπως ανέφεραν, κάθε μέρα παράγονται 40 τόνοι ελαστικών, επομένως σήμερα βρίσκονται σε πεζοδρόμια μέσα στις πόλεις 400 τόνοι ελαστικών που αντιστοιχούν σε 40.000 λάστιχα. Μπροστά στην έκκληση προς την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να παραλάβει τα ελαστικά, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Αντώνης Αντωνίου εξέφρασε την πρόθεση να ζητήσει από το Τμήμα Περιβάλλοντος να αδειοδοτήσει προσωρινά άλλο χώρο που βρίσκεται επίσης στον χώρο του λατομείου Καλαβασού, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά την παραλαβή.

Σημείωσε ότι επακόλουθο της πυρκαγιάς ήταν να ενημερωθούν όλοι οι συνεργάτες ότι σταματούν οι παραλαβές αποβλήτων ελαστικών. Πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς οι καιόμενοι σωροί επικαλύφθηκαν με 40.000 τόνους από χώμα. Από τις 16.000 τόνους που υπήρχαν στον αδειοδοτημένο χώρο κατά την ημέρα του συμβάντος, καλύφθηκαν με χώμα 8.500 τόνοι ελαστικών, εκ των οποίων εκτιμάται ότι κάηκαν 4.000 τόνοι, ενώ 4.500 τόνοι παραμένουν θαμμένοι κάτω από το χώμα. Ανέφερε ότι θα πάρει μερικά χρόνια μέχρι να τροφοδοτηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τσιμέντου, τα ελαστικά που βρίσκονται καλυμμένα με χώμα.

Σημείωσε ότι η εταιρεία έχει άδεια αποθήκευσης 17.000 τόνων παλαιών ελαστικών. Αιτία της πυρκαγιάς, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, είναι η ανάφλεξη μέσα από τον θάλαμο κοπής του τεμαχιστή σε ώρα εργασίας. Επισήμανε ότι η φλόγα μεταφέρθηκε από την ταινία εξαγωγής του τεμαχιστή στο σωρό και με τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν μεταφέρθηκε σε παρακείμενους σωρούς, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης από το προσωπικό. Εκ πρώτης όψεως, πρόσθεσε, η ανάφλεξη πιθανόν να προκλήθηκε λόγω ζάντας (rim) που βρέθηκε κατά τη διερεύνηση του συμβάντος στον θάλαμο κοπής του τεμαχιστή. Αρχές Ιουλίου αναμένεται στην Κύπρο τεχνικός της φινλανδικής εταιρείας του κατασκευαστή για αξιολόγηση της ζημιάς.