Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, θέλει εντός του Μαρτίου να επισκεφθεί τη Γερμανία. Θέλει, όπως ο ίδιος ανέφερε, να εξηγήσει το Κυπριακό και για να πετύχει τον στόχο του, επιστρατεύει τη βοήθεια 3 εκατομμυρίων Τούρκων, που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.  Το θέμα ξεκίνησε με αφορμή την επίσκεψη πρόσφατα στη Λευκωσία του Γερμανού Προέδρου, Φρανκ Γουόλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος κατά το τουρκικό αφήγημα, θα έπρεπε να επισκεφθεί και τα κατεχόμενα και να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της αποσχιστικής οντότητας.  

ΕΝΟΨΕΙ του γεγονότος ότι προ ημερών τα κατεχόμενα επισκέφθηκε το Συμβούλιο Τούρκων Επιχειρηματιών του Baden Würtemberg της Γερμανίας, ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος, θέλησε να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του Οργανισμού αυτού για να διευθετηθούν επαφές. Τις επαφές, βέβαια, των αξιωματούχων της αποσχιστικής οντότητας τις διευθετεί η Άγκυρα και συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και όχι τοπικοί σύνδεσμοι, που προφανώς και διαδραματίζουν ρόλο.

ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρος ο στόχος της κατοχικής δύναμης. Στοχεύει στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Κι αυτό γίνεται συστηματικά και μεθοδικά, έχοντας ως πρώτη επιδίωξη να προωθηθεί η αποσχιστική οντότητα σε κράτη επιρροής της Άγκυρας. Όπως είναι τα τουρκογενή κράτη.

ΧΩΡΕΣ όπως είναι η Γερμανία προφανώς και δεν είναι εύκολο να πλασαριστεί το ψευδοκράτος. Ακόμη και επαφές να γίνουν. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι τον Απρίλιο του 2016, ο τότε κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί είχε επισκεφθεί το Βερολίνο. Ο Ακιντζί κατά την επίσκεψή του είχε συνάντηση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών και νυν πρόεδρο της Γερμανίας, Steinmeier και τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Τόσο η επίσκεψη όσο και οι επαφές είχαν γίνει τότε παρά την αντίδραση της και τις διαμαρτυρίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΕΝ μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο η επίσκεψη θα γίνει και εάν θα περιλαμβάνει και επαφές με αξιωματούχους του γερμανικού κράτους. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι τυχόν πραγματοποίηση επαφών του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα είναι εν πολλοίς και επιβράβευση των ακραίων θέσεων που εκφράζει ο εγκάθετος της Άγκυρας στο Κυπριακό.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν η κατοχική πλευρά δηλώνει και διά της πράξεων της επιβεβαιώνεται ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας, δεν μπορεί ο Τατάρ να καταστεί συνομιλητής ξένων κυβερνήσεων, προσκεκλημένος ή μη σε πρωτεύουσες τρίτων χωρών. Κι αυτό δεν αφορά τη Γερμανία αλλά όλες τις χώρες. Με αφορμή αυτό το ταξίδι που έχει εξαγγείλει ο Τατάρ το αναφέρουμε.